Twee affiches in KKD; eerste thuisduel Feyenoord-vrouwen

3 september 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 3 september.

Wedstrijden

FC Den Bosch – Excelsior (18.45 uur)

De twee clubs die vrijdagavond tegenover elkaar staan, die vorig seizoen met 4-4 een heerlijke wedstrijd, hebben best veel gemeen. Beide clubs gooiden het over een andere boeg, moesten noodgedwongen wat spelers verkopen en geven veel jeugdspelers de kans. Beiden staan vooralsnog keurig op een play-offsplaats, al is het seizoen nog ontzettend lang. Hoe doen beide clubs het tegen elkaar?

Helmond Sport – FC Emmen (21.00 uur)

Het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie verloopt voor Dick Lukkien met FC Emmen nog verre van voorspoedig. De teller staat na vier duels op slechts vier punten en daarmee staan de Drentenaren op de zeventiende plaats. Enig voordeel is dat alleen Jong AZ tot dusver alle wedstrijden wist te winnen op het tweede niveau van Nederland, waardoor er perspectief naar boven blijft. Maar om ook optimisme te houden, is een zege in Helmond zeker nodig. 

Feyenoord (v) – sc Heerenveen (v) (19.30 uur)

De vrouwen van Feyenoord begonnen hun avontuur in de Eredivisie Vrouwen vorige week met een knap gelijkspel tegen ADO Den Haag. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is tegen sc Heerenveen, dat ongeveer van hetzelfde kaliber is. Blijven de Rotterdammers ongeslagen en/of boeken ze misschien zelfs wel de eerste overwinning in de Eredivisie Vrouwen ooit?  

Voetbal op tv

18.00 uur: Nigeria – Liberia, ESPN 2, live verslag van het duel in de WK-kwalificatie

18.45 uur: FC Den Bosch – Excelsior, ESPN, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

21.00 uur: Helmond Sport – FC Emmen, ESPN, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen