Stevige kritiek op bondscoach Louis van Gaal: "Kamikazetactiek"

2 september 2021, 09:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal keerde met het Nederlands elftal woensdagavond terug in het 4-3-3-systeem tegen Noorwegen, maar een overwinning leverde dat niet op. Ook was er serieuze kritiek op de bondscoach vanwege zijn gemaakte keuzes. ESPN-analist Hans Kraay jr. noemde de gekozen opstelling zelfs een kamikazetactiek.

"Stefan de Vrij en Virgil van Dijk moeten met vijftig meter in hun rug spelen tegen Erling Haaland. In balbezit waren beide backs, Jurriën Timber en Daley Blind, continu weg. Twee centrale verdedigers tegen een bloedsnelle Haaland. Je zou verwachten, dat als Timber gaat, Blind blijft en andersom. Dan sta je in elk geval nog met z'n drieën achterin", legt Kraay zijn stelling uit. Volgens hem werd er veel te veel risico genomen met deze manier van voetballen tegen Noorwgen.

"Dit is een kamikazetactiek. Dit is geen 4-3-3, dit lijkt in de verse verte zelfs niet op een 4-3-3, ondanks dat Louis van Gaal dat beloofd had. Dat hebben ze echter geen minuut gedaan", vond de analist, die ook cijfers uitdeelden aan de Oranje-internationals. Timber en Memphis Depay scoorden met een vijf beide het laagst, Stefan de Vrij was volgens de analist de beste (6,5).

Lees ook: Krantenoverzicht: 'Flink pak huiswerk voor Van Gaal'

Bij de NOS keken analisten Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen naar de interland van het Nederlands elftal. Volgens het duo was Davy Klaassen de beste man aan de kant van Oranje. "Hij is een lopende nummer tien, die in de zestien vaak moet aansluiten. Zo wilde Van Gaal dat hij zou spelen en dat heeft Klaassen fantastisch ingevuld."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen