FC Barcelona kende financieel wel een geweldige transferwindow

2 september 2021, 09:55

FC Barcelona heeft wat betreft de financiële huishouding een grandioze transferwindow gedraaid. Door de enorme problemen binnen de club moest er volop worden verkocht, kon Lionel Messi niet worden behouden én werden alle spelers gevraagd loon in te leveren. Maar met resultaat: er was een besparing van in totaal een kleine driehonderd (!) miljoen euro.

Dat schrijft RAC1 althans. Volgens de Catalaanse zender heeft de club 145 miljoen euro aan salaris bespaard, waarvan Antoine Griezmann 38 miljoen voor zijn rekening nam. Na het vertrek van Lionel Messi was de Franse aanvaller de absolute grootverdiener in de selectie van de Catalanen, wat een belangrijke reden was om hem te verhuren c.q. verkopen. Bij Atlético Madrid komt hij in een heel andere salarisschaal en gaat hij volgens COPE netto 'slechts' tien miljoen euro verdienen, net als Luis Suárez, Oblak en Koke. De Fransman levert behoorlijk in om terug te keren in de selectie van zijn goede vriend Diego Simeone. 

Daarnaast verkocht de club ook nog eens voor 130 miljoen euro aan spelers. Ilaix Moriba (16 + 6), Emerson Royal (31), Junior Firpo (15), Jean-Clair Todibo (8), Konrad de La Fuente (3.5), Carles Aleñà (5), Trincao (7, huursom) en Matheus (8) zijn al vekocht en daar komt Griezmann zeer vermoedelijk bij. Als hij namelijk de helft van de wedstrijden voor Atlético Madrid speelt, moet die club hem volgens El Mundo Deportivo verplicht overnemen van de Catalanen. Hij levert FC Barcelona netto dan nog 35.830.080 euro op. Door alle besparingen is de penibele financiële situatie iets verbeterd, ondanks dat Samuel Umtiti en Miralem Pjanic uiteindelijk bleven.

Lees ookTwitter gaat los na De Jong-deal: 'Wanbeleid

Momenteel gaat nog zo'n 85% van alle inkomsten op aan loon van spelers uit de A-selectie, wat aan het begin van de zomer en met Messi royaal boven de honderd procent lag. Daardoor kon de Argentijn niet worden behouden. Last minute aanwinst Luuk de Jong zit bij dat percentage bij in, maar zijn loon (nog geen drie miljoen euro) wordt niet eens volledig overgenomen door de Catalanen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen