Ajax loot zeer gunstig in groepsfase Champions League

26 augustus 2021, 19:11   Bijgewerkt: 26 augustus 2021, 21:04

Ajax heeft zéér gunstig geloot voor de groepsfase van de Champions League. Na de eerste twee potten waren er behoorlijk wat potentiële poules-des-doods voor de Amsterdammers, maar met Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas mag Erik ten Hag zeker niet klagen. Ronald Koeman heeft met FC Barcelona relatief zwaar geloot en treft onder andere Bayern München, maar Groep A is met Manchester United, Paris Saint-Germain, RB Leipzig by far de zwaarste groep. 

Dat kwam donderdagavond uit de loting voor de groepsfase van het miljardenbal. Als eerste kwam Manchester City uit de koker, dat afgelopen seizoen de finale verloor. Opponent Chelsea kwam vanuit de eerste pot als laatste naar voren en werd automatisch gekoppeld aan Groep H. Vanaf de tweede ronde was het meer zoeken, want teams mogen niet tegen clubs uit hetzelfde land spelen in de groepsfase. Uit de steeds moeilijker wordende puzzel werden Real Madrid en Internazionale én Paris Saint-Germain en Manchester City aan elkaar geloot. Ronald Koeman trof met FC Barcelona het Bayern München waarvan onder zijn voorganger nog met 8-2 (!) werd verloren. 

Behoorlijk wat schrikbarende mogelijkheden voor Ajax, dat enigszins opgelucht adem kon halen. Shakhtar Donetsk werd gekoppeld aan het zware Groep D, Benfica aan Groep E, Zenit Sint-Petersburg aan Groep H en de absolute poule des doods werd Groep A met RB Leipzig erin. Daarmee was een flink aantal zware poules ontlopen, helemaal toen de Amsterdammers helemaal achteraan zaten en gekoppeld werden aan Sporting Portugal en Borussia Dormtund. 

Niet veel later kwam Besiktas erbij, wat voor Ajax al met al een zéér gunstige loting mag heten. Ook Mark van Bommel, die met VfL Wolfsburg in Pot 4 zat, zal niet klagen met Lille OSC, Sevilla en RB Salzburg als tegenstanders. De Nederlanders van Club Brugge, met uitzondering van Noa Lang die graag tegen de absolute topclubs wilde spelen, zullen minder blij zijn in de absolute poule des doods van Groep A.

Volledige loting

Groep A:

Manchester City

Paris Saint-Germain

RB Leipzig

Club Brugge

Groep B:

Atlético Madrid

Liverpool

FC Porto

AC Milan

Groep C:

Sporting Portugal

Borussia Dortmund

Ajax

Besiktas

Groep D:

Internazionale

Real Madrid

Shakhtar Donetsk

Sheriff 

Groep E:

Bayern München

FC Barcelona

Benfica

Dinamo Kiev

Groep F:

Villarreal

Manchester United

Atalanta Bergamo

Young Boys

Groep G:

Lille OSC

Sevilla

RB Salzburg

VfL Wolfsburg

Groep H:

Chelsea

Juventus

Zenit Sint-Petersburg

Malmö FF

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen