Wie komen er in de eerste voorselectie van Louis van Gaal?

13 augustus 2021, 09:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 13 augustus. 

Nieuws

Voorselectie Nederlands elftal

Louis van Gaal maakt vandaag om 13.00 uur al de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden bekend. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de nieuwe bondscoach zondag met de voorselectie zou komen, maar hij doet dat dus twee dagen eerder. De officiële presentatie van Van Gaal en zijn technische staf staat voor dinsdag 17 augustus op het programma 

Specials

Glazen Bol

De hegemonie van Ajax in Nederland werd zaterdagavond door PSV al doorbroken ten opzichte van vorig seizoen, toen de Amsterdammers alle nationale prijzen pakten. Maar gaan de Eindhovenaren ook de grote prijzen nationaal winnen en zijn er nog meer verrassingen? Met de start van de Eredivisie voor de deur halen de redacteuren van FCUpdate.nl hun glazen bol uit de kast en wagen zij zich aan een voorspelling.

Tien spelers om op te letten in het nieuwe Eredivisie-seizoen  

Eindelijk! Na een lange zomerstop, met gelukkig veel voetbal, gaat ook in de Eredivisie de bal weer rollen. Een nieuw seizoen levert uiteraard ook weer nieuwe smaakmakers op. Van welke spelers hebben we nog weinig gezien, maar mogen we wel veel verwachten? FCUpdate.nl zet aan de vooravond van de competitiestart tien mogelijke nieuwe parels op een rij. 

Wedstrijden

Borussia Mönchengladbach – Bayern München (20.30 uur)

Negen jaar op rij heeft Bayern München de landstitel in Duitsland gewonnen, toch is het er enkele jaren al niet écht rustig. Na Pep Guardiola was er zowel rondom Carlo Ancelotti, Niko Kovac als ook Hansi Flick (meer op persoonlijk vlak met Hasan Salihamidzic) veel te doen. Onder Julian Nagelsmann moet het ondanks alle titels over een andere boeg en dus ligt de druk voor de piepjonge trainer (34) ontzettend hoog. Hoe gaat hij het doen? 

Go Ahead Eagles – sc Heerenveen (20.00 uur)

Het Eredivisie-seizoen gaat eindelijk van start. Alle pooltjes zijn ingevuld, alle previews zijn geschreven. Vanuit Deventers perspectief is het vooral de vraag of de ploeg van Kees van Wonderen het vertrek van enkele sterkhouders heeft kunnen opvangen. In Friesland heeft men sterkhouder Joey Veerman vooralsnog kunnen behouden, maar was het desondanks een moeizame voorbereiding. Wie start het seizoen goed? 

Brentford – Arsenal (21.00 uur)

Wat titelfavorieten betreft wordt Arsenal al jarenlang niet meer genoemd voor het Premier League-seizoen. En ondanks de miljoenenkomst van Ben White, Albert Sambi Lokonga en Nuno Tavares zal ook dit seizoen vooral in het teken staan van het behalen van Europees voetbal. Dat lukte het afgelopen jaar niet, waardoor The Gunners niet in de Champions League of Europa League uitkomen. 

Roda JC – Excelsior (20.00 uur)

Niet De Graafschap, Almere City FC, FC Emmen, VVV-Venlo, FC Volendam, NAC Breda of ADO Den Haag staat na de eerste speelronde bovenaan in de Eerste Divisie, maar Roda JC. Dat had exact een week geleden helemaal niemand verwacht, toen een bezuinigingsronde onverwacht langskwam en titelfavoriet De Graafschap de opponent was. Met een 0-3 zege in Doetinchem maakte de club veel indruk, lukt dat tegen Excelsior ook? 

Voetbal op tv

18.00 uur: Genoa – Perugia, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Coppa Italia

20.00 uur: Go Ahead Eagles – sc Heerenveen, ESPN 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.00 uur: FC Volendam – ADO Den Haag, ESPN 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: Schakelkanaal voetbal, ESPN, schakelkanaal tussen al het voetbal

21.00 uur: Brentford – Arsenal, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Premier League

21.00 uur: FC Lorient – AS Monaco, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Ligue 1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen