Weinig besmettingen in stadions waar regels geschonden werden

20 augustus 2021, 19:53

In de stadions waar de supporters zich niet aan de anderhalvemeterregels hebben gehouden, is het aantal coronabesmettingen relatief laag gebleven. Desondanks kwam er vrijdag een officiële waarschuwing van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan de voetballerij en grepen diverse clubs in, maar het aantal besmettingen is tot dusver relatief laag gebleven.

Dat blijkt uit cijfers van de NOS na een rondvraag bij de GGD's in de desbetreffende regio's. Aan de oefenwedstrijd Ajax – Leeds United (4-0) waar liefst 25.000 mensen aanwezig waren, zijn bijvoorbeeld slechts 22 besmettingen te linken. Dat is opvallend laag en bij analyses uit Rotterdam en andere duels van Ajax kwamen vergelijkbare cijfers. Het zou gaan om 'enkele nieuwe besmettingen', al is een belangrijke kanttekening daarbij wel dat niet iedereen zich heeft gemeld en niet bij iedereen duidelijk is waar een besmetting opgelopen is.

"Dit is relatief weinig en bovendien te verwachten", laat een woordvoerder weten over het aantal besmettingen rondom de voetbalwedstrijden. Iedereen binnen het tweederde gevulde stadion beschikt namelijk over een coronabewijs: ofwel een negatieve test, ofwel een vaccinatiebewijs ofwel het bewijs een recente coronabesmetting. Dat moet grote uitbraken in elk geval al voorkomen en dat heeft vooralsnog effect.

Lees ookFeyenoord grijpt duidelijk in na waarschuwing De Jonge

Desondanks kwam er een oproep van De Jonge en naar aanleiding van die boodschap kwamen de verschillende BVO's met een oproep om komend weekend wel de afstand beter te bewaren en op de zitplek te blijven zitten. Voetbal wordt gezien als een geplaceerd (iedereen heeft een zitplek) evenement, wat met het gedrag in sommige stadions bijna niet langer gehandhaafd kan worden. Wat het aantal besmettingen betreft, vallen de gevolgen nog mee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen