Veel te doen over de corona-regels in de voetbalstadions

21 augustus 2021, 00:30   Bijgewerkt: 20 augustus 2021, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 20 augustus.

De Jonge waarschuwt fans in stadions en dreigt met maatregelen

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge eist dat de KNVB dit weekend handhaaft op de naleving van de coronaregels in voetbalstadions. Middels een duidelijke waarschuwing laat De Jonge weten dat er maatregelen zullen volgen als de regels op de tribune niet in acht worden genomen.

Feyenoord grijpt duidelijk in na waarschuwing De Jonge

Feyenoord heeft vrijdag een oproep gedaan aan de eigen aanhang om zich komend weekend tegen Go Ahead Eagles strikt aan de coronaregels te houden in het stadion. De club heeft zelf ook een ander beleid ingevoerd en gaat de aanwezige supporters beter verdelen. Dat komt allemaal na een duidelijke oproep van Hugo de Jonge.

Weinig besmettingen in stadions waar regels geschonden werden

In de stadions waar de supporters zich niet aan de anderhalvemeterregels hebben gehouden, is het aantal coronabesmettingen relatief laag gebleven. Desondanks kwam er vrijdag een officiële waarschuwing van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge aan de voetballerij en grepen diverse clubs in, maar het aantal besmettingen is tot dusver relatief laag gebleven.

Ajax stevent af op een miljoenenverlies: compensatie molensteen

Ajax stevent met de jaarcijfers van 2021 af op een miljoenenverlies. De Amsterdammers duiken vermoedelijk fors in de rode cijfers, vooral vanwege het gebaar aan de fans in het coronaseizoen. De compensatieregeling hangt als een molensteen om de nek van de financiële beleidsbepalers en is bovendien de reden waarom het zo stil is op de transfermarkt.

Uitslagen:

NEC - PEC Zwolle 2-0

De Graafschap - NAC Breda 2-0

ADO Den Haag - FC Emmen 1-2 

RB Leipzig - VFB Stuttgart 4-0

Stade Brestois - Paris Saint-Germain 2-4

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen