Van Hanegem ziet Berghuis worstelen bij Ajax: 'Enorm zoeken'

22 augustus 2021, 21:47

Willem van Hanegem ziet dat Steven Berghuis een moeilijke start heeft in dienst van Ajax. De Kromme, die als een van de eerste Feyenoorder openlijk steun uitsprak voor de transfer van de voormalig Feyenoord-captain, denkt dat de buitenspeler niet zo tot zijn recht zal komen als in De Kuip. Een zorgelijke ontwikkeling, stelt hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. 

'Of Berghuis alleen tijd nodig heeft, vraag ik me af. Ajax heeft gewoon heel veel spelers die meteen aangespeeld willen worden als de mogelijkheid er is. Dusan Tadic eist veel op. Berghuis zal echt zijn goals wel gaan maken, maar de absolute hoofdrol die hij in de Kuip wilde en kreeg, die zal er zeker niet wekelijks zijn', verwacht Van Hanegem over de international van het Nederlands elftal.

Dus is het logisch dat hij veel minder dominant zal zijn dan in De Kuip. 'Bij Ajax zie ik Steven Berghuis nog enorm zoeken. Op zich is dat niet gek, want bij Feyenoord probeerde iedereen hem natuurlijk tevreden te houden. Als ze de bal kregen, zochten ze Berghuis. Hij mocht overal lopen en hij nam nog net de achterballen niet, de rest van de spelhervattingen waren voor hem', weet De Kromme.

'De mensen die dol zijn op statistiekjes vonden hem vorige week erg goed tegen NEC met een assist en het voorbereiden van een paar kansen, maar ik zag die wedstrijd echt niet de Berghuis van Feyenoord en soms in Oranje. Cijfertjes vertellen het ware verhaal zelden in de voetballerij', stelt Van Hanegem, die zijn verhaal ook met een voorbeeld komt. 'Neem Ibrahim Sangaré van PSV. Ik zie hem zo vaak knullig ballen inleveren, maar volgens de mensen die statistieken omarmen en nauwelijks naar het spel kijken is hij qua statistieken net Andrea Pirlo.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen