Ten Hag beschermt Berghuis: "Waar hebben we het dan over?"

27 augustus 2021, 10:54

Ajax-trainer Erik ten Hag is het niet eens met alle kritiek op buitenspeler Steven Berghuis. De Amsterdammers speelden afgelopen weekend behoorlijk teleurstellend gelijk tegen FC Twente (1-1), waarbij er veel kritiek was op de rechtsbuiten. "Tegen NEC had hij drie assists. Waar hebben we het dan over?", vraagt hij zich hardop af.

Tegenover Voetbal International stelt Ten Hag dat de kritiek op Berghuis te makkelijk is. Volgens hem zijn er meer redenen aan te wijzen voor het matige spel van Ajax. "Edson Álvarez kwam laat terug, net als Antony en andere jongens die halverwege het proces terugkwamen. Spelers zijn naar Argentinë geweest, naar Mexico, Brazilië. Daar hebben ze met de nationale ploegen gespeeld, met andere collega's, andere systemen en een andere stijlen. Ze moeten nu terug naar het Ajax-systeem. Dat vergt even wat tijd. Maar uiteindelijk kennen ze elkaar en hoeft dat niet heel lang te duren", denkt de oefenmeester.

Volgens Ten Hag is Berghuis zeker een versterking voor Ajax. "Wij moeten zijn kwaliteiten gaan benutten en hij moet zijn medespelers leren kennen. De manier van voetballen is voor hem complexer, want hij heeft dat nog niet meegemaakt. Hij is nieuw", licht de coach de enige opstartprolemen toe. Hij had het wel enigszins verwacht dat niet meteen alles soepeltjes zou lopen.

"Ik heb het al een paar keer gezegd: we zijn net weer bij elkaar. Ieder seizoen is het weer hard werken om de vorm te krijgen, om de juiste afstemming te krijgen. We moeten de principes en regels die we hebben weer in elkaar laten vallen. Die automatismen daar ontbrak het zondag, met name aan de bal, aan", zei hij over het duel met FC Twente. Tegen Vitesse is Mohammed Kudus in elk geval nog afwezig, van hem duurt het nog twee à drie weken voordat hij weer wedstrijdfit is.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen