Protesten Barça en Real geen succes: La Liga sluit miljardendeal

12 augustus 2021, 18:48

De protesten van FC Barcelona en Real Madrid zijn zinloos geweest: de samenwerking van LaLiga met het investeringsfonds CVC Capital Partners is officieel beklonken. Tien procent van de LaLiga-aandelen komen in handen van CVC, dat hiervoor 2,7 miljard euro betaalt. Barça, Real Madrid, Athletic de Bilbao en nog onbekende club waren hier tegen.

Volgens LaLiga-baas Javier Tebas gooiden Barça en Real de hakken in het zand vanwege hun plannen voor een Super League. LaLiga heeft met de overeenkomst voor ogen om de mondiale groei van de competitie te stimuleren. Clubs zullen ook hun vruchten plukken van de samenwerking. Via een officiële verklaring meldt LaLiga dat 38 clubs de deal goedkeurden. In totaal brachten de 42 clubs hun stem uit.

"We zijn ervan overtuigd dat dit het antwoord is op de uitdagingen die voor ons liggen. Het is een strategische overeenkomst die de clubs meer mogelijkheden geeft. Dit is een boost die LaLiga wereldwijd een entertainmentbedrijf maakt met de aantrekkelijkste competitie ter wereld."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen