Messi-effect: Barcelona krijgt Camp Nou ondanks regels niet vol

13 augustus 2021, 21:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het vertrek van Lionel Messi heeft ook gevolgen voor de interesse in tickets voor duels van FC Barcelona. Voor de openingswesdtrijd tegen Real Soeciedad zondagavond zijn ondanks de coronamaatregelen nog niet alle kaarten verkocht. En dat terwijl Camp Nou vanwege de regelgeving nog lang niet uitverkocht had mogen worden. 

Dat schrijft dagblad AS althans. Van de seizoenkaarthouders (83.000) vroeg slechts een heel klein deel een ticket aan (15.820), waardoor er nog meer dan dertienduizend kaarten beschikbaar waren voor de losse verkoop. Maar ook die gingen (nog) niet allemaal over de toonbank, waardoor Camp Nou minder toeschouwers zal hebben dan ondanks de coronamaatregelen had gemogen. Als de volledige capaciteit benut had mogen worden, was het vermoedelijk helemaal niet gelukt om het stadion vol te krijgen. 

Dat is een bijzonderheid, omdat in het verleden duels van FC Barcelona vaak uitverkocht waren. Het zat niet altijd vol, maar dat had te maken met dat sommige seizoenkaarthouders niet altijd hun plek innamen. De losse tickets gingen veelal via toeristen wel altijd over de toonbank. Dat is ditmaal – ondanks dat het vakantie is – dus niet gelukt, mede vanwege het vertrek van sterspeler Messi, voor wie heel veel fans naar Catalonië kwamen. 

Lees ook: Memphis nog niet ingeschreven; Barça praat nu met 'kapiteins'

Real Sociedad zonder Alexander Isak, mét Olympische talenten

De fans die wel aanwezig zijn, zullen Real Sociedad-aanvaller Alexander Isak vermoedelijk niet zien. Volgens Marca is hij niet fit genoeg om minuten te maken namens de opponent van de Catalaanse grootmacht. Olympische Spelen-gangers Martín Zubimendi, Mikel Oyarzabal en Mikel Merino zijn weliswaar pas net terug, maar zouden hebben aangeboden om wel te spelen komend weekend.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen