Laporta geeft persconferentie over vertrek van Messi

6 augustus 2021, 07:00   Bijgewerkt: 5 augustus 2021, 23:43

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 6 augustus.

Nieuws

Persconferentie Joan Laporta

Wat is de exacte reden van het vertrek van Lionel Messi? FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta zal er ongetwijfeld naar gevraagd worden als hij vrijdagochtend om 11.00 uur een persconferentie houdt, waarin hij ingaat op het plotselinge vertrek van de captain. Daarbij gaat hij uitleg geven over de financiële situatie van de club, de regelgeving van La Liga en waarom het uiteindelijk tot een breuk gekomen is. 

Start van de Eerste Divisie

Vandaag gaan meerdere (grote) competities van start. Om 20.00 uur begint de bal te rollen in de vaderlandse Eerste Divisie. Vijf wedstrijden staan er vanavond op het programma. Ook klinkt het startschot in de Engelse Championship, de Portugese competitie en de Franse Ligue 1.

Specials

Dit zijn favorieten en outsiders in de Eerste Divisie dit seizoen 

Het Europees kampioenschap is achter de rug, de Olympische Spelen heeft het grootste deel achter de rug en het is begin augustus: dat betekent dat de Eerste Divisie alweer van start gaat. Opnieuw ontzettend sterk en met heel veel ploegen die azen op de plekken om promotie. FCUpdate.nl komt met het overzicht van de meest aannemelijke titelfavorieten én outsiders. 

Wedstrijden

Telstar - FC Emmen (20.00 uur)

Via een ongekende wederopstanding leek FC Emmen afgelopen seizoen te ontsnappen aan degradatie. Maar in de play-offs tegen NAC Breda ging het na penalty's alsnog mis. De ambitieuze club uit Drenthe is vastberaden terug te keren naar het hoogste niveau. Die missie start vanavond (vrijdag) in Velsen-Zuid.

Club Brugge - Cercle Brugge (20.45 uur)

De derde speelronde in de Belgische competitie begint met een beladen onderonsje: de Brugse stadsderby staat op het programma. Noa Lang werd in het laatste treffen tussen Club en Cercle de gevierde man. De oud-Ajacied maakte eind januari het winnende doelpunt. Grijpt Lang voor deze editie opnieuw een hoofdrol?

AS Monaco - FC Nantes (21.00 uur)

Vanuit Nederlands perspectief was de competitie van Frankrijk nog nooit zo interessant. AS Monaco is een van de clubs die Nederlands dna toevoegde aan de selectie. Nog maar twee dagen geleden rondde Monaco de komst van Myron Boadu af. Vanavond staat voor de club uit het prinsdom de competitieopener tegen FC Nantes op het programma, die voor Boadu waarschijnlijk nog te vroeg komt.

Voetbal op tv

19.50 uur: Telstar - FC Emmen, ESPN 2 - live verslag uit Eerste Divisie

19.50 uur: FC Eindhoven - FC Volendam, ESPN 3 - live verslag uit Eerste Divisie

20.40 uur: Club Brugge - Cercle Brugge, Ziggo Sport - live verslag uit Jupiler Pro League

20.55 uur: AS Monaco - FC Nantes, Ziggo Sport Voetbal - live verslag uit Ligue 1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen