Kuipers opvolger' Makkelie krijgt fraai affiche in CL-play-offs

15 augustus 2021, 12:58

Björn Kuipers beëindigde deze zomer zijn loopbaan als scheidsrechter, maar het Nederlandse voetbal blijft goed vertegenwoordigd op arbitrage-niveau. Voor het nieuwe seizoen heeft Danny Makkelie namelijk alweer zijn eerste affiche te pakken en hij lijkt qua belangrijkste Nederlandse arbiter in Europa de opvolger te worden van Kuipers.

De leidsman die afgelopen zomer evenals Kuipers actief was op het EK 2020 heeft in de play-offs van de Champions League een van de meest aansprekende duels onder zijn hoede: hij heeft namelijk de leiding over AS Monaco en Shakhtar Donetsk.

Makkelie krijgt zoals gebruikelijk Hessel Steegstra en Jan de Vries mee als zijn assistenten naar Frankrijk, terwijl Allard Lindhout de vierde man is en Kevin Blom (VAR) en Jochem Kamphuis (AVAR) voor de video-arbitrage zorgen.

Voor de scheidsrechter is het zijn eerste internationale wedstrijd sinds de halve finale van het eindtoernooi deze zomer. Op 7 juli van dit kalenderjaar floot hij de halve eindstrijd tussen Engeland en Denemarken (2-1). Bij het duel dinsdagavond krijgt Makkelie te maken met onder anderen Myron Boadu en Lassina Traoré.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen