Kabinet: stadions mogen per 20 september weer volledig gevuld

13 augustus 2021, 19:29   Bijgewerkt: 13 augustus 2021, 19:37

Mooi nieuws vanuit Den Haag: het voornemen is om vanaf 20 september weer te voetballen in volledig volle stadions. Tijdens de seizoensstart dit weekend wordt er nog gespeeld voor stadions met maximaal twee derde van de capaciteit, maar dit wordt mogelijk dus snel verhoogd. Daarbij moeten de coronacijfers wel beheersbaar blijven, dat is de enige voorwaarde die eraan vast zit.

Eerder nog werd tot twee keer toe de termijn van het driekwart gevulde stadion opgeschoven. Eerst naar 1 september en vervolgens naar 19 september, maar ditmaal is het duidelijke voornemen dus om per 20 september weer voor volle tribunes te mogen spelen. Dat zou dan voor het eerst zijn sinds 20 maart 2020, toen FC Groningen – PSV het laatste duel was met een vol onderkomen. In de huidige planning is Fortuna Sittard - Ajax (21 september 2021 om 18.45 uur) het eerste duel met mogelijk volle tribunes. 

In de Eredivisie wordt vrijdagavond in Deventer afgetrapt met een maximale bezettingsgraad van 75%, die zal dus spoedig verdwijnen. Voor de bezoekers geldt momenteel nog wel steeds dat ze een QR-code moeten gebruiken om toegang te krijgen: dat betekent dat toeschouwers ofwel een vaccinatie, ofwel een negatieve test ofwel recente besmetting kunnen overleggen. Dat zal in elk geval nog tot 1 november moeten blijven. 

Vanaf 1 november moet het coronatoegangsbewijs komen te vervallen, zo legde premier Mark Rutte uit. Het kabinet gaf aan heel voorzichtig te zijn, omdat ze een coronagolf van aan het begin van de zomer willen voorkomen. Of er na 1 november nog wel voorwaarden zitten aan een bezoek aan het voetbalstadion, is nog onbekend. Vanaf 20 september zou ook de anderhalvemetersamenleving komen te vervallen, aldus Rutte. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen