'Hooghartige, arrogante Van Gaal: toneelspel dat je kan dromen'

20 augustus 2021, 20:11

Louis van Gaal (70) werd deze week gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal en de woorden die hij daarbij sprak, zijn niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Voormalig international Wim Kieft heeft zich groen en geel geërgerd aan het persmoment in Zeist.

'De persconferentie van Louis van Gaal viel vooraf natuurlijk al uit te tekenen met zijn 'vrienden van de media'. Die houding ook, dat hooghartige, arrogante; een groot toneelspel dat je kan dromen', schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Er zit nauwelijks tot geen ontwikkeling in bij de totale mens Louis van Gaal en daarom verbaast het me ook allemaal niet.'

Dat de oefenmeester dit avontuur niet voor zichzelf deed, gelooft Kieft dan ook niet. 'Van z'n bescheidenheid heeft hij het ook nooit moeten hebben. Wij, het Nederlandse volk, moeten heel dankbaar zijn dat de grote Louis zich bereid heeft gevonden om het Nederlands elftal onder zijn hoede te nemen', laat Kieft optekenen. Volgens de oud-spits klopt het van geen kant en als tegenhangers noemt hij twee meer intogen coaches. 

Lees ookVan Gaal snapt eigen aanstelling: "Wie moet het anders doen?"

'Als Carlo Ancelotti of Zinedine Zidane dit zouden zeggen, geloof ik het onmiddellijk. Van wanneer Van Gaals laatste hoofdprijs dateert, weet niemand meer. De FA Cup met Manchester United na 400 miljoen euro aan investeringen kan je eigenlijk niet eens laten meetellen. Ancelotti en Zidane hebben alles gewonnen wat er te winnen valt en niet eenmaal, maar meerdere keren. Alleen nemen die twee het woord 'ik' nooit in de mond. Zij hebben dat ook totaal niet nodig in tegenstelling blijkbaar tot iemand als Van Gaal', schrijft hij. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen