Eredivisie-voetballers gewaarschuwd: arbiters trekken eerder rood

12 augustus 2021, 10:57

De spelers in de Eredivisie worden aan de vooravond van de start van het nieuwe seizoen gewaarschuwd door scheidsrechtersbaas Dick van Egmond (60). Er wordt in het komende voetbaljaar vaker de rode kaart getrokken en in dat kader wordt de lat lager gelegd dan de UEFA doet.

Dat doet Van Egmond uit de doeken in De Telegraaf. "Het is een klein verschil van inzicht over de aanpak van ernstig gemeen spel", stelt hij over het verschil met de UEFA. "De KNVB is verantwoordelijk voor de gezondheid van de spelers. Bovendien vind ik dat het betaald voetbal een voorbeeldfunctie heeft en we moeten zorgen dat jonge voetballers gemene overtredingen niet gaan kopiëren", legt hij uit. 

Internationaal gezien levert deze houding van de Eredivisie nog weleens problemen op, maar daar laat Van Egmond zich niet door afleiden. "Zelfs als er door de aanklager betaald voetbal of tuchtcommissie een rode kaart wordt teruggedraaid, blijf ik bij dat standpunt. Die discussie ga ik met de scheidsrechters aan. Met het uiteindelijke, bijna onmogelijke doel met z'n allen op één lijn te komen."

Wat hands betreft, was er in Nederland sowieso al een wijziging ten opzichte van de UEFA. Aanvallend hands blijft vrijwel altijd strafbaar, behalve als er in de aanval onbewust of niet-strafbaar hands wordt gemaakt door de assistgever. Verdedigend hands blijft zoals het na de winterstop in Nederland was: géén penalty als de op een arm of een hand komt, waarvan de positie is te rechtvaardigen. "We halen echt niet elke discussie weg, maar de instructie is wel dat er minder snel strafschoppen worden gegeven", aldus Van Egmond.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen