Emotionele Messi wilde blijven en noemt mooiste Barça-moment

8 augustus 2021, 13:25   Bijgewerkt: 8 augustus 2021, 13:33

Lionel Messi heeft het tijdens zijn persconferentie over zijn afscheid niet droog gehouden. De aanvaller die sprak over zijn enigszins gedwongen afscheid bij FC Barcelona, wat hij zelf absoluut niet wilde. "Ik heb er alles aan gedaan om te blijven. Mijn contract was zelfs al rond, maar toen legde Laporta uit hoe het zat. Het was enorm last minute en had alles te maken met La Liga. Anders was het rondgekomen."

Dat zei de Argentijn, die duidelijk aangeslagen aan zijn verhaal begon. In tranen kwam hij de perszaal binnenlopen om te vertellen dat hij gaat vertrekken bij de club die hem groot gemaakt heeft. "Het is heel moeilijk voor mij om hierover te praten. Ik heb mijn hele leven hier gespeeld. Ik was er niet op voorbereid. Vorig jaar wel met de burofax, maar niet dit jaar. We zouden hier verdergaan", lichtte Messi zijn emoties toe tegenover de pers en (voormalig) medespelers die in de zaal zaten en na zijn verhaal een indrukwekkend applaus gaven aan de Argentijn.

"Dit is het moeilijkste moment uit mijn sportcarrière, dit komt niet meer terug. Ik voel me heel verdrietig. Ik heb nooit gelogen en ben gewoon doorgegaan", zei Messi, die deze zomer wilde blijven bij de club. Wel kijkt hij met heel veel genoegen terug op zijn tijdperk. "Ik ben meer dan tevreden. Ik dank de fans voor hun steun. Ik had graag op een andere manier afscheid genomen, met supporters in het stadion. Een laatste ovatie." Maar dat is door deze hele situatie niet mogelijk geweest.

Het verhaal van Messi kwam overeen met wat voorzitter Joan Laporta uit de doeken deed over het afscheid van de kleine Argentijn. Wat zijn mooiste moment was in het shirt van FC Barcelona? "Het is moeilijk om er één moment uit te halen, vele jaren en momenten blijven me bij. Maar ik denk het moment dat ik mijn debuut maakte bij FC Barcelona, dat was een droom die uitkwam."

Dus moet FC Barcelona verder zonder Messi en dat wordt wennen, zelfs voor de beste speler ooit. "Mensen zullen eraan moeten wennen, maar ze hebben een geweldige ploeg." De aanvaller hoopt dat hij goed herinnerd blijft worden in Catalaanse dienst. "Ik heb altijd geprobeerd nederigheid en respect te tonen. De club heeft heel veel mooie dingen gedaan, ook slechte, maar dat heeft me laten groeien tot wie ik nu ben."

Lees ook: Messi bevestigt: PSG een optie

Weg en terug bij FC Barcelona

De club tegenover wie hij vermoedelijk komt te staan, want Paris Saint-Germain – met wie hij heeft gesproken en zegt dat het een optie is – wordt normaliter zijn nieuwe werkgever. "De mensen van Barça kennen me. Ze weten dat ik een winnaar ben en verder wil in de laatste jaren van mijn loopbaan. Ik wil Dani Alves passeren met gewonnen hoofdprijzen." De foto met de spelers van PSG die afgelopen week opdook, was puur toeval. "We waren op vakantie."

Naar eigen zeggen deed hij alles wat in zijn macht ligt om verder te gaan in Catalonië. Dat is geen optie meer, wel ziet hij zichzelf nog terugkeren bij FC Barcelona. "Ik hoop dat ik ooit terug kan komen en op welke manier dan ook weer deel kan uitmaken van deze club en kan helpen om de beste ter wereld te worden", stelde Messi, die ook nog vond dat hij in 2012 en 2019 de Champions League had kunnen winnen. In die edities werd het uitgeschakeld door respectievelijk Chelsea en Liverpool.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen