EasyToys betaalt duizenden euro's voor laatste fluitje van Kuipers

13 augustus 2021, 17:51

De scheidsrechtsfluit van Björn Kuipers (48) die hij gebruikt heeft tijdens zijn laatste wedstrijden is vrijdag voor liefst 10.100 euro verkocht. De leidsman had hem op een veiling aangeboden voor het goede doel, Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. De nieuwe eigenaar is EasyToys, dat verbonden is als sponsor van FC Emmen en meer dan tienduizend euro over had voor het bijzondere exemplaar.

"Ik vind het gewoon bizar. Ik vind het echt geweldig. Geweldig dat jullie dit idee hebben bedacht. Ik denk dat het Emma Kinderziekenhuis er erg blij mee is en alle kinderen die hele goede hulp krijgen. Super gaaf", zei Kuipers tegenover Radio538, met wie hij de actie opgezet heeft, nadat hij niet wist wat hij met zijn laatste fluit zou gaan doen.

Het fluitje is een bijzonder exemplaar, want niet alleen de Johan Cruijff Schaal werd er bijvoorbeeld mee gefloten door Kuipers, ook tijdens de EK-finale tussen Engeland en Italië werd dit instrument gebruikt. De koper krijgt niet alleen het fluitje tot zijn beschikking, maar ook het shirt dat Kuipers droeg tijdens de Nederlandse Supercup. Wat er mee gaat gebeuren, is overigens nog niet bekend. 

Lees ook: Kuipers hakt knoop door en stopt definitief met fluiten

Kuipers is gestopt als scheidsrechter in het betaalde voetbal. Voorafgaand aan het EK liet Kuipers al doorschemeren dat een eventuele finale een mooi eindstuk zou zijn van zijn carrière. Hij kreeg de finale uiteindelijk ook toebedeeld, waarna hij besloot om de fluit aan de wilgen te hangen en vervolgens dus te veilen voor het goede doel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen