De Jonge komt met strengere coronaregels in de voetbalstadions

23 augustus 2021, 14:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De coronaregels in het voetbalstadion worden nog voor het komende weekend verscherpt. Ondanks dat het afgelopen weekend beter ging in de stadions dan eerder het geval, is Hugo de Jonge – demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – nog niet tevreden. De staantribunes worden gesloten en de seizoenkaarthouders moeten beter worden verspreid.

Dat heeft De Jonge laten weten tegenover het Algemeen Dagblad. "De spreiding van publiek in stadions was echt beter. De toegangsbewijzen werden goed gecontroleerd", zag de CDA-man, die afgelopen weekend zelf in De Kuip aanwezig was, ook goede dingen na zijn waarschuwing voor het weekend. "Maar je zag ook in een aantal vakken dat hossen op een kluitje soms toch echt voorkwam.  En dat moeten we echt niet doen, zover zijn we nog niet."

En dus gaan de burgemeesters in gesprek met de BVO's in hun eigen regio. De inzet is helder: de staantribunes moeten sowieso dicht. "Die zijn er nog blijkbaar, ik wist dat niet", aldus De Jonge. Ook moeten de seizoenkaarthouders verder uit elkaar zitten in het stadion, wat voor een betere spreiding moet zorgen. "Het kan goed gaan, je wil ook gewoon dat dit mogelijk blijft, ik hoop het ook." Anders is hij bang dat hij toch terug moet komen op zijn eerdere waarschuwing, waarin hij dreigde met strengere maatregelen of een mindere bezetting.

Lees ook: Aanwezige Hugo de Jonge gebeten hond in Feyenoord-stadion

Afgelopen weekend was De Jonge zelf in De Kuip aanwezig en kreeg met spandoeken en spreekkoren het nodige over zich heen. Daar trok hij zich echter niet al te veel van aan en weet dat het er een beetje bij hoort. Volgens hem is het 'voetbalhumor' en heeft hij hartelijk kunnen lachen om de fans in Rotterdam, die onder andere zongen: 'Hugo, zitten en muil houden'. Vooralsnog vallen de nieuwe maatregelen dus nog enigszins mee, als het gedrag onder de fans slecht blijft, kunnen de maatregelen nog wel toenemen. "Momenteel vind ik aanvullende maatregelen voor iedereen te ver gaan", zei hij over algemene regels. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen