D-Day voor het Nederlandse voetbal met AZ, Feyenoord en Vitesse

26 augustus 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 26 augustus.

Nieuws

Van Bommel naar de voetbalbond in Frankfurt

VfL Wolfsburg is in beroep gegaan tegen de straf die het kreeg na de foute wissel van Mark van Bommel in het bekerduel met Preussen Münster. De Nederlandse trainer wisselde zes keer, terwijl slechts vijf wissels waren toegestaan. Vandaag gaat hij naar Frankfurt om te horen of hij definitief uit de DFB-Pokal wordt gezet of dat hij toch wegkomt met deze pijnlijke fout. 

Champions League-loting Ajax

Ajax gaat vanavond om 18.00 uur de koker in voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers weten al aan wie ze gekoppeld kunnen worden.

Wedstrijden

AZ – Celtic (20.15 uur)

Het seizoen gaat voor trainer Pascal Jansen nog niet bepaald over rozen. De Alkmaarders zagen in de voorbereiding de ene sterkhouder na de andere vertrekken en moeten nog altijd vrezen voor een transfer van bijvoorbeeld Teun Koopmeiners en Owen Wijndal. Vervolgens werd er verloren van RKC Waalwijk en ging het mis tegen Celtic (2-0). Kan die schade met een vrij weekend achter de rug nog worden hersteld in de return of komt AZ in de Conference League terecht?

Vitesse – Anderlecht (19.00 uur)

Vitesse hield een dubbel gevoel over aan de 3-3 remise op bezoek in België. Het stond tot vlak voor tijd op voorsprong, maar zag de Belgen in blessuretijd nog een pingel missen. Nadat veel spelers rust kregen tegen Willem II in de Eredivisie ligt de druk er voor de mannen van Thomas Letsch behoorlijk op. Wie trekt er aan het langste eind? Anderlecht had een vrij weekend in de Pro League en is dus nóg fitter. 

IF Elfsborg – Feyenoord (19.00 uur)

Met een 5-0 overwinning in De Kuip op zak kan het bijna niet anders dan dat plaatsing voor de Conference League een feit wordt voor Feyenoord. Ondanks dat Justin Bijlow geschorst is en Marcos Senesi niet kan spelen. Maar ook winnen in Zweden is belangrijk: financieel en voor de UEFA-coëfficiënt. Als de groepsfase wordt behaald, kan de club 2,94 miljoen euro bijschrijven en dat is behoorlijk fijn.

Voetbal op tv

19.00 uur: Vitesse – Anderlecht, FOX, live verslag van het duel in de Conference League

19.00 uur: IF Elfsborg – Feyenoord, SBS 6, live verslag van het duel in de Conference League

20.15 uur: AZ - Celtic, Facebook-kanaal van AZ, live verslag van het duel in de Conference League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen