Alles over het vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona

6 augustus 2021, 00:30   Bijgewerkt: 5 augustus 2021, 23:44

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 5 augustus.

MESSI VERTREKT OFFICIEEL BIJ FC BARCELONA

Lionel Messi gaat FC Barcelona officieel verlaten in deze zomer. De club en de kleine Argentijn zijn niet tot een akkoord gekomen dat paste binnen de financiële beperkeingen van de Catalanen. Dat heeft de club donderdagavond bekend gemaakt.

'Messi in shock: vertrek kwam ook voor hem onverwacht'

Lionel Messi (34) is geschokt en verbaasd na de berichtgeving van FC Barcelona. De club bracht donderdagavond naar buiten dat de aanvoerder vertrekt de Catalaanse topclub, maar hij was daarvan zelf pas vlak daarvoor op de hoogte gesteld. Voor hem kwam het bericht als donderslag bij heldere hemel dat ze hem niet konden betalen.

FC Barcelona sneed zichzelf in de vingers met CVC-fonds

FC Barcelona heeft zichzelf mogelijk in de vingers gesneden wat betreft de financiële situatie rondom de club. La Liga heeft deze week clubs de optie gegeven om geld te lenen, via een zogenoemd CVC-fonds. Daarvoor was 2,7 miljard euro beschikbaar, waarvan 270 miljoen beschikbaar kwam voor de Catalanen. Maar zij weigerden net als Real Madrid om mee te werken.

'Messi wees al twee clubs af, transfer naar PSG 'goed mogelijk''

Lionel Messi (34) vertrekt definitief bij FC Barcelona, maar is vermoedelijk nog niet van plan om te stoppen. De kleine Argentijn zou volgens GOAL namelijk open staan om aan de slag te gaan bij een nieuwe werkgever. Hij zou deze zomer zelfs al meerdere fraaie aanbiedingen ontvangen hebben, maar die in eerste instantie links hebben laten liggen.

'Statement Barcelona over Messi is géén drukmiddel naar La Liga'

Het statement van FC Barcelona over het afscheid van Lionel Messi (34) heeft ongelofelijk veel stof doen opwaaien. Er gaan grofweg twee theorieën: een groep die denkt dat het gebruikt gaat worden als pressiemiddel richting La Liga, maar ook dat wordt weer stellig ontkend. Vrijwel niets kan een definitieve breuk nog voorkomen, is de verwachting.

Feyenoord maakt indruk in Luzern, weer hoofdrol Til

Feyenoord heeft donderdagavond een goede stap gezet richting de volgende ronde van de Conference League. In Zwitserland oogde de ploeg van Arne Slot veel beter dan tegen FC Drita en ging het, vooral in de eerste helft, goed met de kansen om. Guus Til was weer de grote man van de wedstrijd met twee doelpunten en ook Luis Sinisterra kwam op het scoreformulier terecht (0-3). Vitesse kwam [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/388552/vitesse-beloont-zichzelf-niet-en-knokt-zich-naar-late-remise/,_blank,eerder op de avond niet verder dan 2-2.] 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen