Slot na eerder heel kritische interview: "Het valt me erg mee"

29 juli 2021, 19:50

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft het uitstekend naar zijn zin in de eerste weken van het officiële nieuwe seizoen. Hoewel hij een week geleden na de remise tegen FC Drita (0-0) een behoorlijk kritische noot kraakte over zijn elftal, kwam hij daar nog even op terug, net als op het feit dat er financieel weinig mogelijk is in De Kuip deze zomer.

"Het valt me erg mee, maar ik snap dat het na donderdag – toen ik lichtkritisch was over het aantal uitgespeelde kansen – dat beeld op een andere manier geschetst is", zei de oefenmeester van de Rotterdammers met een glimlach op zijn gezicht tegenover ESPN over zijn eerder uitspraken. "Maar als ik de grote lijn zie, dan zie ik met name de wedstrijden die we met de basis gespeeld hebben, dat we ontzettend weinig kansen en dus goals weggeven. En als we goals weggeven, dan zijn individuele fouten."

Lees ook: Pijnlijke conclusie Slot: "Te weinig creativiteit in ploeg"

En dus komt er onder de streep een zeer positief oordeel uit voor Slot in zijn eerste weken. "Als ik dat opstel met afgelopen zondag, waar we een aantal uitstekende aanvallen hebben gezien tegen PAOK, zie ik vooruitgang. Maar ik hoop dat het vanavond (donderdag) bevestigd kan worden", zei de coach, die ook werd gevraagd naar de financiële situatie van Feyenoord, dat maar weinig kan uitrichten op de transfermarkt.

"Dat wist ik toen ik kwam, dus daar hoeven we ook niet zo spannend over te doen. Laten we het daar vooral niet elke keer over hebben. Binnen de mogelijkheden proberen het maximale te doen, zoals het aantrekken van Alireza Jahanbakhsh ook gelukt is binnen de beperkte mogelijk. En we zullen onze ogen open blijven houden voor zulke spelers, maar we weten dat we niet met geld kunnen strooien."

Over het waarom de rechtsbuiten donderdagavond meteen aan de aftrap verschijnt, daar werd Slot ook nog naar gevraagd. "We hadden vorige week aan de rechterkant best wat problemen. Als je dan een speler haalt die dat kan invullen, moet je hem ook opstellen. Nee, dat is geen risico meer."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen