Heel veel transfergeweld in binnen- en buitenland

1 juli 2021, 00:30   Bijgewerkt: 30 juni 2021, 23:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 30 juni. 

Tottenham beëindigt maandenlange zoektocht naar nieuwe coach

Het heeft maanden geduurd, maar Tottenham Hotspur heeft woensdag eindelijk definitief een opvolger gevonden voor José Mourinho, die 72 dagen geleden vertrok. Niet Erik ten Hag, niet Gennaro Gattuso, niet Paulo Fonseca, niet Antonio Conte, maar Nuno Espírito Santo (47) is benoemd tot de nieuwe manager van de Engelse topclub. De Portugees tekent een contract tot en met 2023.

'Peperdure Strootman wordt opvolger Marin in de Serie A'

Kevin Strootman (31) wordt het komende seizoen opnieuw verhuurd door Olympique Marseille. De voor de Franse topclub in de salarishuis peperdure middenvelder werd afgelopen seizoen gestald bij Genoa in de Serie A, maar speelt het komende voetbalseizoen bij Cagliari. Na komend voetbaljaar heeft hij nog een eenjarig contract in de Ligue 1.

Megadeal-akkoord over Sancho opent transferzomer écht

De transferzomer lijkt definitief geopend, want de eerste absolute megadeal is aanstaande. Manchester United en Borussia Dortmund hebben namelijk een akkoord bereikt over de transfer van Jadon Sancho (21). Er wordt zo'n negentig (!) miljoen euro betaald voor de Engelse buitenspeler, die tot en met 2026 gaat tekenen bij de Premier League-club.

Officieel: Feyenoord hengelt vervanger Marsman binnen

Feyenoord heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De Rotterdamse club heeft woensdagmiddag de 31-jarige keeper Ofir Marciano binnengehaald. Hij komt transfervrij over van het Schotse Hibernian en kan worden gezien als de vervanger van Nick Marsman.

Fitte Elia opvallende afwezige bij FC Utrecht: gepasseerd

Eljero Elia (34) lijkt hard op weg naar de uitgang bij FC Utrecht. De buitenspeler ontbrak woensdagavond bij de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen bij de Domstedelingen. Gedacht werd dat hij misschien nog niet helemaal fit zou zijn, maar dat blijkt onjuist. Trainer René Hake nam hem bewust niet op in de wedstrijdselectie.

'Barcelona plukt na Wijnaldum-soap middenvelder weg bij PSG'

FC Barcelona greep door Paris Saint-Germain deze zomer naast de komst van Georginio Wijnaldum, maar krijgt wel de beschikking over een extra middenvelder. De Catalaanse grootmacht gaat zich namelijk versterken met de talentvolle Kays Ruiz-Atil (18), die een aflopend contract heeft in Parijs. Hij keert deze zomer terug in Camp Nou.

Onrust rondom Berghuis-deal: "Een strijd tussen juristen"

De transfer rondom Steven Berghuis (29) heeft heel veel voeten in aarde, maar de zekerheid van het akkoord dat eerder al gemeld werd, bleek te voorbarig. Chris Woerts is enigszins teruggekomen op het nieuws dat de deal volledig rond zou zijn, want Feyenoord zou toch meer geld willen ontvangen voor haar captain. Daardoor dreigt een rechtszaak, ondanks dat aanblijven in De Kuip onmogelijk is geworden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen