Grote renovatie Feyenoord mogelijk toch mét nieuwe investeerder

7 juli 2021, 07:43

Feyenoord staat deze zomer voor een enorme renovatie. Niet alleen heeft het met Arne Slot een nieuwe trainer en liepen er een flink aantal contracten af. Ook moeten er versterkingen komen en contracten worden verlengd om de club weer toekomstbestendig te maken. In dat kader kreeg technisch directeur Frank Arnesen goed nieuws: mogelijk komen er tóch investeerders.

Dat schrijft Voetbal International althans. Het gaat ditmaal niet om Amerikaanse geldschieters, maar om de Vrienden van Feyenoord (VvF) die de club tien jaar geleden al behoedden van een faillissement. Ditmaal aangevuld met enkele nieuwe kandidaten, die willen investeren in de club. Zij hebben een duidelijke boodschap voor Arnesen: de club moet eerst fors saneren, afscheid nemen van enkele dure krachten én dan kan er in de komende zomer worden geïnvesteerd.

"Het is niet zo dat ze zeggen: "Hier heb je geld." Natuurlijk kleven er voorwaarden aan, maar het zou ons wel op weg kunnen helpen", legt Arnesen de stand van zaken uit. Onder anderen Nicolai Jørgensen ("De club hoopt snel tot een nette oplossing te komen, waarbij beide partijen wellicht wat water bij de wijn doen") en Steven Berghuis ("Met dit dossier bemoei ik me niet, dat ligt bij de juristen") zullen vermoedelijk op korte termijn vertrekken.

Verder wil Arnesen de contracten van Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida graag verlengen, al wordt dat wel lastig. "Als het lukt, hebben we met die twee jongens, Orkün Kökcü, Luis Sinisterra, Tyrell Malacia en Robert Bozeník die zijn kans gaat krijgen zes jonge spelers op het staan die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Dat is altijd ons doel geweest, die waarde te creëren op het veld. Dan heb je als club ook wat te bieden", aldus Arnesen.

Lees ook: 'Arnesen heeft al afscheid genomen van Berghuis'

Met het geld van de nieuwe vrienden van Feyenoord is er in elk geval meer mogelijk dan voorheen. Er worden wel namen genoemd in het geruchtencircuit voor nieuwe aankopen, maar heel concreet is het tot dusver niet. Wel schrijft VI dat er een rechtsbuiten, een rechter centrale verdediger en misschien nog wel een middenvelder naar Feyenoord moet komen in de zomer, plus uiteraard een vervanger voor Steven Berghuis.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen