Een bijzondere voetbalavond Ajax-opponent Quick en Italië

7 juli 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 6 juli.

Italië via penalty's naar EK-finale, Morata van held naar schlemiel

Italië heeft zich dinsdagavond als eerste land voor de EK-finale geplaatst. Op Wembley werd Spanje verslagen en daarmee het ijzersterke eindtoernooi een passend gevolg gegeven. Dat deed het voor het eerst dit EK wel pas na een verlenging en zelfs strafschoppen, nadat Alvaro Morata de goal van Federico Chiesa ongedaan had gemaakt. Jorginho schoot de winnende binnen, nadat uitgerekend Morata daarvoor had gemist (4-2).

Ajax blameert zich met remise tegen amateurs van Quick '20

Ajax heeft een dramatisch resultaat geboekt in de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Na de 6-0 zege op Koninklijke HFC kwam het in Oldenzaal niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Quick '20, een club die uitkomt in de Derde Divisie zondag.

Peter R. de Vries vecht voor zijn leven: meerdere verdachten

Peter R. de Vries vecht voor zijn leven na een aanslag op zijn leven in Amsterdam. De 64-jarige misdaadverslaggever en voetbalmakelaar werd dinsdagavond vijfmaal beschoten in de Lange Leidsedwarsstraat, nadat hij de studio van RTL Boulevard verliet. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/387238/heel-heftig-peter-r-de-vries-neergeschoten-in-amsterdam/,_blank,meldt] op een speciaal ingelaste persconferentie dat hij de moordpoging vooralsnog heeft overleefd.

Dusan Tadic blijft Ajax trouw: "Dit is mijn droomclub"

Dusan Tadic gaat niet in op de interesse van AC Milan. De 32-jarige aanvoerder van de Amsterdammers wordt al weken gevolgd door de Italiaanse topclub, maar kan de komst van de Serviër definitief uit het hoofd zetten. Dat bevestigt de linkspoot aan De Telegraaf en Voetbal International. "Dit is mijn droomclub", verklaart Tadic zijn langere verblijf in Amsterdam.

PSV geeft Doan en Romero nieuwe kans dit seizoen

PSV gaat deze zomer géén afscheid nemen van Maximiliano Romero (22) en Ritsu Doan (23). Het duo speelde afgelopen seizoen vanwege blessureleed en een verhuurbeurt geen rol van betekenis in de A-selectie van Roger Schmidt, maar dat wordt in het nieuwe seizoen anders. Dat is enigszins verrassend aanzien ze beide al een keer heel nadrukkelijk aan de uitgang werden gelinkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen