Deze talenten geeft Koeman een kans in de Barça-voorbereiding

10 juli 2021, 07:00   Bijgewerkt: 9 juli 2021, 23:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 10 juli.

Nieuws

Training Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen werken toe naar de start van de Olympische Spelen. Inmiddels is de selectie van Sarina Wiegman aangekomen in Japan, waar zaterdag om 10.30 uur een open training met publiek op de planning staat op het Kamogawa Athletic Field. Tijdens het EK was een open training eigenlijk nooit mogelijk, gaat dat bij de Spelen heel anders zijn? 

Koeman start voorbereiding

Ronald Koeman gaat de voorbereiding met FC Barcelona officieel beginnen. Met een extreem uitgedunde selectie (geen internationals én geen Ilaix Moriba) trapt de Nederlandse oefenmeester af. Wel is er een flink aantal talenten aangesloten, te weten: Monchu (21, middenvelder), Ilias (19, rechtsbuiten), Gavi (16, middenvelder), Comas (21, centrale verdediger), Ramos Mingo (19, centrale verdediger), Nico (19, middenvelder), Arnau Tenas (20 keeper), Álex Collado (22, buitenspeler) en Iñaki Peña (22, keeper).

Wedstrijden

Ajax – Paderborn (12.00 uur)

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding was eerder deze week geen groot succes. Na de 6-0 zege op Koninklijke HFC kwam Ajax in Oldenzaal niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Quick '20, een club die uitkomt in de Derde Divisie zondag. Daar was Erik ten Hag niet bepaald tevreden over, dus hij zal tegen Paderborn vermoedelijk een beter Ajax willen worden. 

VfL Osnabrück – PSV (16.00 uur)

De contouren van PSV dit seizoen worden steeds meer zichtbaar. In het tweede oefenduel werd Delbrücker SC, met 1-10 verslagen, ditmaal wordt de tegenstand van VfL Osnabrück net wat groter. Maar als er niks geks gebeurt, zal de ploeg van Roger Schmidt ook de tweede wedstrijd van de voorbereiding winnen. Noni Madueke en Fodé Fofana stonden de vorige keer in de spotlights: wie laten zich ditmaal zien? 

Argentinië – Brazilië (02.00 uur)

Gaat Lionel Messi eindelijk een hoofdprijs pakken met de nationale ploeg van Argentinië? Het wordt voor de aanvoerder de vijfde (!) kans op eremetaal. In 2014 verloor hij de WK-finale van Duitsland; in 2015 (Chili na penalty's), 2016 (Chili na penalty's) en eerder al in 2007 (Brazilië 3-0) ging het in de finale van de Copa América mis. Is vijfmaal dan eindelijk scheepsrecht? Het is een van zijn laatste kansen...

Voetbal op tv

12.00 uur: Ajax – SC Paderborn 07, Ziggo Sport, live verslag van het oefenduel

23.00 uur: El Salvador – Curaçao, Ziggo Sport, live verslag van het Gold Cup-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen