De Champions League gaat tijdens het EK alweer van start

6 juli 2021, 07:00   Bijgewerkt: 5 juli 2021, 21:53

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 6 juli.

Nieuws

Champions League-herstart

Het EK is nog niet afgelopen, maar de Champions League gaat alweer van start. Clubs als HJK Helsinki, Mura, CFR Cluj, Linfield, Ferencváros en Hibernians komen in actie in de allereerste voorrondes. Voor de Nederlandse clubs zijn er nog geen ploegen om extra in de gaten te houden, want het zijn geen potentiële tegenstanders van Eredivisie-clubs in de volgende ronde(s). Met Jochem Kamphuis krijgt CFR 1907 Cluj - FK Borac Banja Luka ook nog een Nederlands tintje. 

Wedstrijden

Italië – Spanje (21.00 uur)

De mooiste halve finale van de twee: topfavoriet Italië tegen de Spaanse ploeg van Luis Enrique, die tot dusver een verlenging en penalty's nodig hadden om te komen op de plek waar ze nu staan. Toch was er binnen de reguliere negentig minuten pas één zege: Slowakije werd met 0-5 verslagen door Sergio Busquets en consorten. Wordt Italië de tweede ploeg of is hier het Waterloo?

Quick '20 – Ajax (18.00 uur)

Tegen de Koninklijke HFC gaf David Neres met een hattrick binnen 23 minuten zijn visitekaartje af. Voelt hij zijn plek in het elftal onder druk staan met de naderende komst van Steven Berghuis of wil hij zich juist in de kijker spelen van nieuwe clubs? Genoeg redenen om de verrichtingen van de buitenspeler te blijven volgen, ook in de tweede oefenwedstrijd van het seizoen.

SV Venray – VVV-Venlo (19.00 uur)

Na vier seizoenen Eredivisie-voetbal moet VVV-Venlo opnieuw beginnen in de Eerste Divisie. Hoe gaat de ploeg van Jos Luhukay eruit zien? De eerste indrukken zijn dinsdagavond te zien tegen SV Venray, tegen wie nieuwelingen Sven Braken en Brian Koglin, proefspeler Hicham Acheffay en verlengers Tristan Dekkers en Bram Verbong vast speelminuten gaan krijgen. 

Voetbal op tv

20.00 uur: De Oranjezomer, SBS 6, voetbalpraatprogramma

21.00 uur: Italië - Spanje, NPO 1, live verslag van de halve finale van het EK

22.55 uur: De Oranjezomer, SBS 6, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen