Wijnaldum wordt door PSG gekeurd in het kamp van Oranje

8 juni 2021, 12:10

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 8 juni.

Nieuws

Medische keuring Wijnaldum

Terwijl er voor het Nederlands elftal een training op de rol staat en er een persmoment zal zijn, wordt Georginio Wijnaldum medisch gekeurd door zijn nieuwe werkgever: Paris Saint-Germain. Een delegatie van de Franse topclub zal dat doen in het trainingskamp van Oranje, schreef RMC Sport. Komt de officiële bevestiging dan ook later op de dag van deze transfervrije mega-deal

Specials

Hoe 'toptrainer' Frank de Boer vecht tegen negatieve sentiment 

Ruim acht maanden heeft bondscoach Frank de Boer de leiding over het Nederlands elftal. Na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona, kwam de KNVB bij De Boer uit. Met een wisselvallig curriculum vitae op zak en een valse start bij Oranje, was de publieke opinie nogal sceptisch. Toch slaagde hij erin om het sentiment rondom zijn aanstelling enigszins om te keren, maar een geslaagd eindtoernooi kan dat pas echt bewerkstelligen. Komend EK is aan hem de taak om Nederland naar een succes te leiden. De grote vraag is: hoe gaat hij dat klaarspelen?

Glazen Bol

De start van Europees kampioenschap nadert: de eerste wedstrijd komt steeds dichterbij en de voorbereiding is in volle gang. Welke land gaat verrassen, welk land valt tegen en wie gaat er uiteindelijk met felbegeerde beker aan de haal? FCUpdate.nl blikt in de Glazen Bol-serie vooruit met redacteurs en vandaag in deel VI: Bob van Dijk.

Noord-Macedonië vol vertrouwen naar EK: "De Boer is een ramp"

Het is 12 november 2020 als in Noord-Macedonië een volksfeest losbarst. De straten in hoofdstad Skopje vullen zich met uitzinnige fans. Het getoeter galmt door het stadscentrum. Mensen vallen elkaar in de armen. Er wordt gefeest alsof een prijs is gewonnen. En dat is ook een beetje zo. Ruim 2.000 kilometer verderop, in Tbilisi, rekenen de Rode Leeuwen rekenen in de allesbeslissende play-off af met Georgië en plaatsen zich voor de eerste keer voor het EK. Het Nederlands elftal komt de debutant in de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen. Is Noord-Macedonië een tegenstander om rekening mee te houden?

Wedstrijden

Spanje - Litouwen (20.45 uur)

De EK-voorbereiding van Spanje is flink verstoord door een positieve coronatest van Sergio Busquets. Vanavond stond de uitzwaaiwedstrijd op het programma, maar het is niet de ploeg van bondscoach Luis Enrique die vanavond komt opdraven in Leganés. Er is besloten om het duel met Litouwen te laten spelen door de Spaanse beloften, waardoor Spanje met een wedstrijd dan de andere EK-gangers in de benen richting de eindronde gaat.

Frankrijk - Bulgarije (21.10 uur)

Als grote favoriet begint Frankrijk over een week aan het EK. Vanavond tegen Bulgarije hopen de Fransen nog wat vertrouwen te tanken. De ogen zullen vooral weer gericht zijn op Karim Benzema, die in zijn eerste interland sinds zijn rentree niet tot scoren kwam. Tegen Wales miste hij vorige week een strafschop en raakte hij de paal. Benzema zal er alleen maar meer op gebrand zijn om zich vanavond te tonen.

Marokko - Ghana (21.00 uur)

Omdat Marokko uiteraard niet op het EK voetbal is, zal er voor dit oefenpotje wat minder aandacht zijn. Maar de ontwikkelingen in Marokko zijn wel aardig en dan niet alleen rondom deze vriendschappelijke wedstrijd. Het gerucht gaat namelijk dat de Afrika Cup in de komende winter niet in Kameroen, maar in Marokko wordt gehouden. Dat heeft alles te maken met de (indirecte) gevolgen van corona. Wordt vervolgd!

Voetbal op tv

21.10 uur: Frankrijk - Bulgarije, Ziggo Sport, live verslag van het oefenduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen