'Paris Saint-Germain wil Barcelona beroven van komst Wijnaldum'

5 juni 2021, 00:30   Bijgewerkt: 4 juni 2021, 23:41

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 4 juni. 

'PSG pakt met Wijnaldum Barça terug voor Frenkie-streek'

FC Barcelona pikte in 2019 Frenkie de Jong voor de neus van Paris Saint-Germain weg, toen de Fransen al een akkoord hadden met de Ajacied. Mogelijk doet de Franse topclub nu hetzelfde bij de Catalanen, maar dan met Georginio Wijnaldum. De Nederlander was al volledig rond met Barca, maar kan nu ook naar PSG en zou die aanbieding interessanter vinden.

Italië blijft imponeren: achtste clean sheet-zege op rij

Italië blijft zich vlak voor het EK profileren als een van de absolute titelfavorieten voor het EK van deze zomer. De ploeg van Roberto Mancini won vrijdagavond de achtste interland op rij zónder tegentreffer, is al 28 officiële interlands zonder nederlaag en maakte tegen Tsjechië opnieuw een grote indruk met het veldspel (4-0). Verder speelden Spanje en Portugal [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385598/spanje-en-portugal-overtuigen-niet-noord-macedonie-wel/,_blank,gelijk] en was er voor EK-debutant Finland een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385594/ek-debutant-finland-blameert-zich-in-laatste-oefenwedstrijd/,_blank,blamage]. 

De Graafschap gaat met Jurjus voor drie keer is scheepsrecht

De Graafschap heeft de tweede zomeraanwinst alweer te pakken. De Doetinchemmers presenteerden eerder Danzell Gravenberch in de strijd om volgend seizoen dan toch eindelijk te promoveren en hebben vrijdagavond ook de terugkeer van keeper Hidde Jurjus (27) officieel bekrachtigd.

Koeman 'opgelucht' na aanblijven bij FC Barcelona

Ronald Koeman heeft vrijdagavond gereageerd op het feit dat zijn aanstelling bij FC Barcelona behouden blijft. De Nederlandse coach stond flink onder druk, maar is uiteindelijk de hand boven het hoofd gehouden voor preses Joan Laporta. De trainer is blij met het vertrouwen van de clubleiding, ondanks dat het moeizaam op gang kwam.

Van Gaal breekt lans voor Frank de Boer: "Verdient het krediet"

Louis van Gaal heeft het opgenomen voor Frank de Boer. De bondscoach van het Nederlands elftal ligt flink onder vuur, onder meer vanwege zijn keuze voor het 5-3-2-systeem. De oefenmeester die daarmee in 2014 nog zo succesvol was in Brazilië stelt dat de coach het vertrouwen verdient. "Men heeft Frank de Boer gekozen als bondscoach. Dan verdient hij acceptatie en krediet."

Promes over strafzaak: "Moet worden beoordeeld als voetballer"

Quincy Promes heeft voor het EK van de komende zomer nog één keer tekst en uitleg gegeven over zijn situatie. De buitenspeler van het Nederlands elftal vecht tegen beeldvorming van buitenaf, bijvoorbeeld tegen de rol die hij speelde in een stafzaak, waarin hij wordt verdacht van het steken met een mes. "Ik word door mensen al als schuldig neergezet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen