Oranje-opponent Oekraïne kan bijzondere reeks voortzetten

7 juni 2021, 07:00   Bijgewerkt: 6 juni 2021, 23:25

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 7 juni.

Specials

Hoe sterrenelftal Portugal EK-titel verdedigt met 'anti-voetbal'

Nog vier dagen wachten en dan wordt een jaar lang reikhalzend uitkijken naar het EK 2020 beloond. Na een wat vreemd voetbaljaar is het maar de vraag hoe de toplanden er momenteel voor staan. Vandaag staat een analyse van de regerend Europees kampioen om het programma. Kan Portugal de titel prolongeren?

10 talenten op het EK

Natuurlijk zullen de ogen tijdens het aanstaande EK weer gericht zijn op Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé en Luka Modric. Maar het toernooi is traditiegetrouw ook een geweldige bakermat voor nieuw talent, dat zich op het EK in de kijker weet te spelen. FCUpdate.nl zet tien spelers op een rij die nu nog niet tot de verbeelding spreken, maar op korte termijn mogelijk wel.

EK-Glazen Bol

De start van het Europees kampioenschap nadert: de eerste wedstrijd komt steeds dichterbij en de voorbereiding is in volle gang. Welk land gaat verrassen, welk land valt tegen en wie gaat er uiteindelijk met de felbegeerde beker aan de haal? FCUpdate.nl blikt in de Glazen Bol-serie vooruit met redacteurs en vandaag in deel V: redacteur Jeffrey van der Maten.

Wedstrijden

Duitsland - Letland (20.45 uur)

Hoe gaat het laatste kunstje van Joachim Löw zijn op het EK met Duitsland? Met een poule met Frankijk, Portugal en Hongarije moet het de borst flink natmaken, maar een pijl lijkt er momenteel niet echt op te trekken. Niet lang geleden werd er met 6-0 verloren van Spanje, maar met het terughalen van Thomas Müller en Mats Hummels lijkt er in elk geval meer balans in de selectie van de Duitsers. 

Oekraïne - Schotland (18.00 uur)

Na vier (!) remises met de eindstand van 1-1 achtereen beëindigde Oekraïne afgelopen week tegen Noord-Ierland die reeks door een 1-0 overwinning. De score had echter een stuk hoger moeten uitvallen, gezien de kansenverhoudingen. Maar Oekraïne maakte dus al vijf wedstrijden op rij precies één doelpunt en kan die reeks voortzetten tegen Schotland. Dan hebben we wél een indicatie van de tegenstand in de groepsfase, want Oranje heeft natuurlijk ook tegen de Schotten geoefend. 

Voetbal op tv

20.45 uur: Duitsland - Letland, Ziggo Sport, live verslag van het vriendschappelijke oefenduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen