Onrust rondom Berghuis-deal: "Een strijd tussen juristen"

30 juni 2021, 23:19

De transfer rondom Steven Berghuis (29) heeft heel veel voeten in aarde, maar de zekerheid van het akkoord dat eerder al gemeld werd, bleek te voorbarig. Chris Woerts is enigszins teruggekomen op het nieuws dat de deal volledig rond zou zijn, want Feyenoord zou toch meer geld willen ontvangen voor haar captain. Daardoor dreigt een rechtszaak, ondanks dat aanblijven in De Kuip onmogelijk is geworden. 

Dat heeft Woerts uit de doeken gedaan in het tv-programma Oranjezomer. "Het is glashelder: Berghuis mag weg voor vier miljoen euro. Maar geen enkele club heeft zich gemeld. Niemand. Maar iedereen kent de clausule en geen enkele club gaat dus meer dan vier miljoen euro betalen", stelt Woerts, over de huidige stand van zaken. Een akkoord is er dan ook nóg niet, ondanks dat Ajax zich als enige club uiteindelijk wel meldde. 

"Feyenoord zou tevreden moeten zijn met vier miljoen euro, plus een kostenbesparing van twee miljoen aan salaris. Dit wordt een strijd tussen juristen, die lezen het contract net weer een beetje anders. Maar de zaakwaarnemer van Berghuis is helder: hij mag voor vier miljoen euro weg, daar zit geen woord Spaans bij", aldus Woerts. "Feyenoord is laaiend, maar door het groepsapp-gedoe is er een onwerkbare situatie ontstaan. De weg terug naar Feyenoord is helemaal dicht, uitgesloten."

Lees ook'Berghuis-deal tussen Ajax en Feyenoord nog níet akkoord'

Driessen: Ajax wil het regelen, ook voor Berghuis

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf die ook in de tv-uitzending zat, had informatie waaruit blijkt dat de deal vermoedelijk wel gaat rondkomen. "Ik heb wel begrepen dat er toch licht is voor Berghuis", stelt Driessen, die aangeeft dat Ajax zo'n zes miljoen euro wil gaan betalen voor de buitenspeler. Berghuis heeft afgezien van het bedrag dat gedeeld moet worden bij Feyenoord.

"Maar dat bedrag gaat Ajax compenseren in het salaris in de duur van het contract. Ook willen ze de deal rondmaken, ook als signaal naar die jongen toe", stelt Driessen. "Ze weten ook dat hij bedreigd wordt, ondanks dat hij nu op vakantie is. Dat is geen wenselijke situatie."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen