Makkelie en Kuipers twee van de vier kandidaten voor EK-finale

29 juni 2021, 21:36

Danny Makkelie heeft dinsdagavond wederom een uitstekende indruk gemaakt als scheidsrechter op dit EK. De Nederlander had Duitsland – Engeland onder zijn hoede en kreeg vanuit meerdere hoeken complimenten over zijn optreden. Hij is zelfs, samen met Björn Kuipers, Daniele Orsato en Cüneyt Çakirr, een van de favorieten voor de eindstrijd, ondanks dat dit zijn eerste eindtoernooi is. 

Dat stelt Bas Nijhuis althans in het tv-programma de Oranjezomer. "Volgens mij heeft Danny het goed gedaan", vond de leidsman over zijn collega, die de achtste finale tussen Duitsland en Engeland onder zijn hoede had. Het enige twijfelgeval vond hij het niet geven van een rode kaart aan Kalvin Phillips. "Op de voet is geel, maar dit is hoger. Gelukkig voor Danny schampte hij slechts het been van Toni Kroos." Daardoor was volgens hem geel ook op zijn plek.

Dick Jol had vermoedelijk wel een rode prent getrokken, vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Voor mijn gevoel zette hij zijn poot er vol op. Maar de vraag is of hij eerst licht de voet van Kroos raakte. Voet op voet is volgens de regels geel", legt de voormalig scheidsrechter uit. Desondanks was met het optreden van Makkelie volgens Jol 'echt heel weinig mis' en zal de UEFA tevreden zijn met Makkelie.

"Danny wekt geen irritatie op, lokt niets uit. Hij fluit strak, staat voortdurend boven op de situatie en geeft kaarten wanneer dat nodig is", zei Jol over het feit dat hij veel gezag uitstraalde en de spelers maar weinig kwamen zeiken. Volgens Nijhuis is Makkelie samen met Kuipers, Çakir en Orasato – die dinsdagavond Zweden – Oekraïne nog fluit – de grote favoriet om de finale te fluiten. "Dus laten we hopen op een klein foutje van Orsato."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen