Gaat Nederland met een goed gevoel de achtste finales in?

21 juni 2021, 07:00   Bijgewerkt: 20 juni 2021, 23:09

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 21 juni.

Wedstrijden

Noord-Macedonië - Nederland (18.00 uur)

Frank de Boer kondigde aan dat hij slechts twee wijzigingen doorvoert in zijn basisopstelling voor het duel met Noord-Macedonië. Oranje is al geplaatst én groepswinnaar, Noord-Macedonië is al definitief uitgeschakeld. Wat staat er dan nog op het spel? In elk geval het goede gevoel van het Nederlands elftal voor de achtste finales. Maar onderschatten mag het de opponent nog zeker niet

Oekraïne - Oostenrijk (18.00 uur)

Wie gaat er als nummer twee en drie door in de groep van Oranje? Op basis van het aantal gescoorde doelpunten staat Oekraïne momenteel boven Oostenrijk, waardoor het aan een remise genoeg heeft voor de volgende ronde. Met een remise is de kans groot dat ze beide doorgaan, maar dan als beste nummer drie en nummer twee. Maar beide teams daarop durven gokken? Het zou voor Oranje wel goed nieuws kunnen zijn. 

Rusland - Denemarken (21.00 uur)

Denemarken kan zeer vermoedelijk niet meer door als nummer twee op het EK, maar kan bij een overwinning nog wel als beste nummer drie. Een zege is in elk geval nodig op de ploeg van de nog altijd afwezige Christian Eriksen. Alleen als Rusland zelf dik wint en Finland verliest van België, zou het op basis van het onderling resultaat tegen Finland én Rusland nog een ronde verder kunnen als nummer twee.  

Voetbal op tv

18.00 uur: Oerkaïne – Oostenrijk, NPO 2, live verslag van het EK-duel

18.00 uur: Noord-Macedonië – Nederland, NPO 1, live verslag van het EK-duel

21.00 uur: Rusland – Denemarken, NPO 1, live verslag van het EK-duel

21.00 uur: Finland – België, NPO 3, live verslag van het EK-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen