EK-wedstrijden van het Nederlands Elftal streamen

12 juni 2021, 09:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

EURO 2020 is vrijdagavond eindelijk officieel van start gegaan. Een jaar later dan gepland, maar het belooft weer een mooi toernooi te worden. Je wilt vast niks missen van het Nederlands elftal. Maar ben je toevallig in het buitenland tijdens een of meerdere EK wedstrijden van Oranje? Dan is het lastiger om de wedstrijden met Nederlands commentaar te zien. Maar het is niet onmogelijk: je kunt namelijk EK-wedstrijden kijken via VPN.

Als je in het buitenland EK-wedstrijden wilt kijken, kun je er natuurlijk voor kiezen om een lokaal kroegje in te gaan. Wat minder gezellig vanwege de coronarestricties, maar ook nog eens minder handig, omdat er in het buitenland vaak onverstaanbaar buitenlands commentaar bij de wedstrijden van het Nederlands eltal wordt gegeven. 

Oranje kijken met Nederlands commentaar

De wedstrijden van het Nederlands elftal worden in Nederland uitgezonden bij de NOS op de website van de omroep, op NPO1 en via NPO Start. Omdat de omroep enkel rechten kocht voor uitzending in Nederland, zijn de wedstrijden niet voor mensen in het buitenland te streamen.

In het buitenland krijg je om die reden te maken met een geoblokkades: 'Deze video is niet beschikbaar op uw locatie'. Dat geldt ook voor Nederlanders die in het buitenland een wedstrijd aan willen zetten. Gelukkig is er een manier om zo'n geoblokkade te omzeilen in het buitenland: een VPN.

Wat doet een VPN?

Met een VPN verloopt al je internetverkeer via een extra server. Je kunt zelf kiezen met welke server je een VPN inschakelt. De server zorgt voor een aantal dingen, waaronder het aanpassen van je IP-adres. Aan een IP-adres kunnen andere internetgebruikers, maar ook websites en streamingdiensten, zien waar je je (virtueel) bevindt.

Om de geoblokkade te omzeilen, moet je jouw VPN met een Nederlandse server verbinden. Een Nederlandse server heeft namelijk een IP-adres in Nederland, waardoor je virtuele locatie is aangepast naar Nederland. Dat wil zeggen: voor een streamingdienst als NPO Start lijkt het alsof je vanuit Nederland het Nederlands elftal wilt aanmoedigen.

Een VPN kiezen

Als je een VPN wilt gebruiken, heb je daarvoor eerst een abonnement en bijbehorende app nodig. Er zijn ontzettend veel verschillende aanbieders op de markt. Voor het streamen van video's en dus ook voetbalwedstrijden is ExpressVPN een zeer geschikte optie. Bij sommige VPN's zorgt een verbinding ervoor dat je internet trager wordt, maar hier merk je bij ExpressVPN niks van. Perfect dus om geen seconde (of goal) van de EK wedstrijden van het Nederlands elftal te hoeven missen!

Het is wel handig om voor vertrek alvast een VPN uit te kiezen, zodat je daar op reis niet meer mee bezig hoeft te zijn. Het enige waar je dan nog aan hoeft te denken, is het inpakken van je oranje-outfit. Zo kunnen alle locals en andere toeristen in het buitenland zien voor welk team jij bent tijdens het Europees Kampioenschap!

Dit artikel is gemaakt in betaalde samenwerking met VPNGids.nl.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen