Een nieuw hoofdstuk in de treurige soap bij NAC Breda

20 juni 2021, 00:30   Bijgewerkt: 19 juni 2021, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 19 juni. 

Spanje dreigt de grote EK-flop te worden na nieuwe remise

Spanje heeft zaterdagavond voor de tweede keer op rij teleurstellend gelijkgespeeld op het EK. Na de remise tegen Zweden lukte het de ploeg van Luis Enrique zaterdagavond niet om langs Polen te komen: 1-1. Alvaro Morata schoot Spanje in de eerste helft op voorsprong, maar Robert Lewandowski trok de stand kort na rust gelijk. Door het nieuwe puntenverlies staat Spanje nu op de derde plek in de poule en kan het zich niet nog een domper veroorloven, maar het spel lijkt dat wel in de hand te werken. Duitsland [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386384/duitsland-verslaat-portugal-in-spektakelstuk-en-pakt-eerste-zege/,_blank,won] van Portugal en Frankrijk [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386371/topfavoriet-frankrijk-slaat-flater-met-magere-remise-in-budapest/,_blank,speelde gelijk]. 

Steijn stapt op bij NAC na bedreigingen van 'fans'

De ontmanteling van NAC Breda is compleet. Trainer Maurice Steijn heeft namelijk zijn ontslag ingediend als hoofdcoach van de Eerste Divisie-club. Nadat de oefenmeester werd bedreigd en beveiliging thuis moest hebben, kwam hij tot de optelsom dat dát hem niet waard is. In overleg met de club is besloten om de samenwerking per direct te beëindigen. Ook was er ruzie met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/386393/nac-boos-op-vilein-en-giftig-bn-de-stem-krant-ontkent/,_blank,BN/De Stem]. 

Memphis is FC Barcelona-speler en tekent voor 'slechts' twee jaar

De kogel is definitief door de kerk: Memphis Depay vertrekt naar FC Barcelona. De aanvaller heeft een tweejarig contract getekend in Camp Nou. Hij komt transfervrij over van Olympique Lyon, waar zijn contract afliep. Eerder werd Georginio Wijnaldum nog voor de neus van Ronald Koeman weggekaapt, maar nu is het zeker dat hij na Frenkie de Jong nóg een landgenoot in de A-selectie krijgt.

Opmerkelijk: Robben speelde oefenwedstrijd met Groningen JO18

De liefde voor de bal van Arjen Robben is eindeloos. De inmiddels 37-jarige Robben keerde dit seizoen terug bij zijn oude liefde FC Groningen, maar het duurde lang voordat hij helemaal blessurevrij was. De laatste wedstrijden van het seizoen pikte hij nog mee, maar de buitenspeler lijkt zich alweer te richten op het volgende seizoen. Zaterdag speelde hij namelijk een wedstrijd mee met Groningen JO18.

Oranje ontloopt in huidige situatie poule des doods

Het Nederlands elftal kent de route naar de EK-finale, omdat het zeker weet dat het als groepswinnaar van Groep C doorgaat in de poule. Daardoor is het grote rekenen begonnen en zoals het nu staat, ontloopt Oranje de absolute poule des doods. Daar tegenover staat wel dat het in de huidige situatie Spanje treft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen