Boskamp kraakt Oranje: "Onder Koeman stond het beter dan nu"

28 juni 2021, 15:18   Bijgewerkt: 28 juni 2021, 15:23

Jan Boskamp was zondagavond geenszins onder de indruk van het Nederlands elftal. De populaire voetbalanalist gaf tijdens het Belgische voetbalprogramma Villa Sporza zijn mening over de nederlaag van Oranje tegen Tsjechië en was niet bepaald mals. "De Oranje-hype is gegroeid met Koeman als trainer. Toen stond het veel beter dan nu. Het middenveld werd helemaal overklast."

Dat zei hij over het Nederlands elftal en de stemming die in de drie groepswedstrijden was ontstaan in Nederland over het opreden van Oranje. "Ik vond ze zo verschrikkelijk slecht tegen Tsjechië, niet normaal", was de voormalig international eerlijk. "De gewisselde Malen vond ik niet goed, maar Depay speelde helemaal als een krentenbol. Niet normaal."

Ook keeper Maarten Stekelenburg zag er bij het eerste doelpunt niet goed uit, vond Boskamp. "Als je uitkomt, loop je door en pak je alles", zei Boskamp over het weifelen van de ervaren keeper, die op de lijn bleef staan en vervolgens kansloos was toen de bal werd teruggekopt. Of de voortijdige uitschakeling de bondscoach van het Nederlands elftal fataal gaat worden, durfde Boskamp niet te zeggen.

Lees ookZéér pijnlijke statistieken voor Oranje: minder gelopen meters

"De Boer heeft nog een contract tot het WK. Ik zou het niet weten of hij mag blijven. Tegen Tsjechië was ik in elk geval geen supporter van hem. Die wissel van Malen sloeg helemaal nergens op. Memphis raakt al het hele toernooi geen knikker", kwam hij nogmaals terug op zijn eerdere uitspraak.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen