Alles over het vertrek van De Boer als bondscoach van Nederland

30 juni 2021, 00:30   Bijgewerkt: 29 juni 2021, 23:47

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 29 juni.

De Boer niet langer bondscoach na teleurstellend EK

Frank de Boer is niet langer de bondscoach van het Nederlands elftal. Dat werd dinsdagmiddag bevestigd door de KNVB. Het teleurstellende resultaat tegen Tsjechië (0-2), dat uitschakeling voor Oranje betekende, heeft de trainer de kop gekost. 

De Boer koos zélf voor vertrek: "Geen gezonde situatie"

Frank de Boer koos er na de mislukte missie tegen Tsjechië zelf voor om op te stappen als bondscoach. Dat werd duidelijk uit het nieuwsbericht op de website van de KNVB. Daarin reageerde De Boer zelf op zijn vertrek en lichtte hij zijn besluit toe. 

KNVB denkt aan 'type Koeman' bij zoektocht naar bondscoach

Na het ontslag van Frank de Boer heeft de KNVB de taak een opvolger te vinden. Daar is haast bij geboden, zo vertelde directeur Nico-Jan Hoogma. Oranje hervat namelijk in september de kwalificatie voor het WK van 2022, dat het absoluut niet mis mag lopen.

'De Boer haalde evaluatie naar voren en zag af van ontslagpremie'

Frank de Boer heeft naar verluidt géén ontslagpremie meegekregen als bondscoach van het Nederlands elftal. De oefenmeester heeft zijn ontslag zelf ingediend, maar had ook een clausule in zijn verbintenis staan dat hij weggestuurd zou kunnen worden als de kwartfinale niet gehaald was.

Alleen een eindzege op het EK had De Boer kunnen redden

Frank de Boer is vertrokken als bondscoach van het Nederlands elftal. De oefenmeester heeft daarmee een wedstrijd verloren, die hij eigenlijk niet kon winnen. Vanaf de eerste minuut lag hij zo enorm onder vuur, dat alleen een eindzege op het EK hem vermoedelijk in het zadel had kunnen houden op de burelen in Zeist.

29 juni rampdag voor Frank de Boer: exact 21 jaar geleden ook al

Voor Frank de Boer is 29 juni geen gelukkige datum in relatie tot de KNVB. De bondscoach besloot vandaag, op die dag, op te stappen als eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg van Nederland. Maar op de dag af 21 jaar geleden had hij misschien een nog wel minder gelukkige dag, destijds ook als vertegenwoordiger van de Nederlandse voetbalbond.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen