Steun voor Koeman na actie Laporta: 'Totaal ondermijnd'

28 mei 2021, 22:00

De oorlog tussen FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta en Ronald Koeman lijkt ontketend. De preses kwam vrijdag met onjuiste beweringen naar buiten over de gezondheid van de oefenmeester, wiens management vervolgens met keiharde tweets naar buiten kwam. In de media krijgt Koeman veel steun na de gekke actie van de preses, waarbij ook nog een duidelijk werd dat hij zelf niet zal opstappen ondanks de aanval. 

"Of je zegt: sorry vriend, we zoeken een andere trainer en hier heb je je geld. Of je zegt: we hebben alle vertrouwen in je. Maar wat er nu gebeurt, is dat zijn gezag, zijn autoriteit als trainer, totaal wordt ondermijnd", stelt de ervaren Leo Beenhakker, ambassadeur van de CBV (Coaches Betaald Voetbal) in De Telegraaf over de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. "En hoe durf je zo de privacy te schenden door te roepen dat Ronald in het ziekenhuis is opgenomen terwijl er niets aan de hand is?", vraagt hij zich hardop af.

'De ultieme wraak van Koeman zou overstap naar Real Madrid zijn', doet Voetbal International een suggestie voor de coach om de actie van Laporta te vergelden. 'De hoop dat Koeman eerdaags zélf de stekker eruit trekt in Barcelona, kan zo goed als zeker de prullenbak in. Dat doet de voormalig bondscoach volgens ingewijden zeker niet', schrijft het Algemeen Dagblad over hoe Koeman in de situatie staat na de actie van Laporta. Via Twitter liet Koeman vrijdag wel weten dat alles goed met hem gaat en dat dát het belangrijkste is voor hem.

Lees ookKoeman verdient nóg een seizoen de tijd als FC Barcelona-coach

'Het is oorlog tussen Laporta en Koeman', schrijft de Spaanse krant AS over de situatie in Camp Nou. 'Er lijkt een gebrek aan wederzijds vertrouwen. Een langer verblijf van Koeman als hoofdcoach van FC Barcelona wordt steeds gecompliceerder.' En dat moet de voorzitter zich aanrekenen, zo zei NOS-verslaggever Joep Schreuder eerder nog. "Het woord schande ligt in Barcelona op ieders lippen." Koeman is een legende die de club met een vrije trap ooit nog de eerste Champions League bezorgde. 

In de Volkskrant noemt zaakwaarnemer Rob Jansen de valsstrik van Laporta 'totaal gestoord'. 'Duidelijk is dat de partijen op ramkoers liggen door het gedrag van voorzitter Joan Laporta', schrijft de ochtendkrant. Een breuk tussen beide partijen lijkt onvermijdelijk, maar wanneer er definitief duidelijkheid komt over de toekomst van Koeman, is momenteel nog onbekend. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen