Roy moet vrezen voor straf na wederom een schandalige tweet

28 mei 2021, 16:38

Voormalig international Bryan Roy moet vrezen voor een serieuze strafvervolging. Via Twitter bedreigde de 32-voudig international van Nederland minister-president Mark Rutte en is daarvoor ondervraagd door het Openbaar Ministerie. Ook zou er een aangifte tegen hem gedaan zijn. 

Dat schrijft AT5 althans. 'Headshot krijgtie straks', schreef Roy op Twitter over premier Rutte. Daarbij citeerde hij een tweet van iemand anders, die Rutte's geheugen wilde opfrissen en reclame maakte voor www.atredenmarkrutte.petities.nl. Dat laatste is uiteraard niet strafbaar, maar Roy's uiting wél. Tegen de actie van Roy is vermoedelijk aangifte gedaan, al wilde het OM geen namen bevestigen.

Recentelijk werd een 61-jarige man uit Ede nog vervolgd vanwege het bedreigen van de verantwoordelijke politici in Nederland en RIVM-baas Jaap van Dissel. Welke straf Roy mogelijk boven het hoofd hangt, is nog onduidelijk. De man uit Ede kreeg acht weken cel, waarvan vier voorwaardelijk, maar had daarbij ook Hugo de Jonge en diens dochter belaagd.

Lees ook: Oud-international Roy gaat veel te ver met De Jonge-vergelijking

Het is niet de eerste keer dat Roy in opspraak komt. Recentelijk vergeleek hij demissionair viceminister-president en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De Jonge met Adolf Hitler op social media, wat ook al zeer ongepast was. Vorig jaar bedreigde de voormalig international journalist Chris Klomp ook al: ditmaal krijgt zijn actie mogelijk gevolgen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen