Mogelijk reglementair verlies Feyenoord door Aboutaleb

19 mei 2021, 08:18   Bijgewerkt: 19 mei 2021, 08:23

Feyenoord moet mogelijk vrezen voor een reglementaire nederlaag in de finale van de play-offs. Hoewel de Rotterdammers sowieso eerst woensdagavond nog moeten afrekenen met opponent Sparta, zou het zo kunnen zijn dat de finale tegen FC Groningen of FC Utrecht niet eens gespeeld meer kán worden.

Dat heeft alles te maken met het feit dat burgemeester Ahmed Aboutaleb op voorhand al een streep heeft gezet door de wedstrijd in De Kuip in verband met de finale van het Eurovisiesongfestival, dat even verderop plaatsvindt in Ahoy. Uit angst voor ongeregeldheden zette de burgervader een streep door de mogelijke play-off-finale en dat kan mogelijk verstrekkende gevolgen hebben.

'In de reglementen van de KNVB is opgenomen dat bij het niet doorgaan van de finale door overheidswege de wedstrijd verplaatst moet worden naar een neutrale locatie, op dezelfde datum en hetzelfde tijdstip', dook De Telegraaf in de reglementen van de KNVB. De voetbalbond was zelf wel bereid om het duel een dag te verplaatsen en dan alsnog in De Kuip af te werken, maar dat zagen de mogelijke tegenstanders niet zitten. En daarover staat ook nog eens niets in de statuten waarop Feyenoord zich zou kunnen beroepen als verweer.

Lees ookAdvocaat snapt niet dat Feyenoord moet wijken voor Songfestival

Vooralsnog zou er weinig animo zijn in andere steden om de finale van de play-offs te organiseren, wat Feyenoord in grote problemen kan brengen. 'Kan de wedstrijd niet op neutraal terrein worden afgewerkt dan wordt de uitspelende ploeg (FC Utrecht of FC Groningen) reglementair als winnaar aangemerkt', weet de ochtendkrant namelijk. Als de ploeg van Dick Advocaat wordt uitgeschakeld door Sparta, is er overigens géén probleem, omdat De Kasteelclub op vreemde bodem zal spelen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen