'Koemans pijn duurt voort', mogelijk loonoffer gevraagd

26 mei 2021, 08:17

Ronald Koeman rondde dinsdagavond zijn gesprek met voorzitter Joan Laporta vooralsnog goed af. De oefenmeester werd in elk geval niet ontslagen en de onderlinge verhoudingen zouden nog goed zijn, waardoor een langer verblijf bij FC Barcelona zeker niet uitgesloten is. In de Spaanse media werd de meeting nog eens geëvalueerd en kwam er nog een aantal opmerkelijke dingen naar boven.

SPORT schrijft groots op de voorpagina over de bijeenkomst, die slechts een half uur duurde. 'Laporta en Koeman verlieten de vergadering gescheiden, maar tijdens de bijeenkomst werd nog geen knoop doorgehakt. Het seizoen werd geëvalueerd met technisch directeur Mateu Alemany. Een langere samenwerking werd daarbij niet uitgesloten', schrijft het medium.

'Koemans pijn duurt voort', kopt AS over het feit dat de Nederlander nog altijd geen duidelijkheid heeft over zijn toekomst in Camp Nou en zelf graag wil blijven. El Mundo Deportivo richt de blik vooral op preses Laporta. 'Hij wil verder kijken en rustig de situatie evalueren, voordat hij Koeman ontslaat of in zijn functie behoudt', weet de Catalaanse ochtendkrant. 'Koeman is optimistisch en wil graag verder, maar weet ook dat zijn toekomst nog zeer onzeker is.' Wel was er veel hartelijkheid tussen beide partijen, zo weet MD, dat ook schrijft dat áls Koeman vertrekt, Xavi niet de eerste keuze is voor Laporta.

Lees ook"Gevoel is zo goed dat Ronald zomaar langer kan blijven"

Loonoffer

Als Koeman blijft, zijn er overigens nog wel een aantal dingen te bespreken. Marca schrijft dat Laporta namelijk mogelijk een beroep doet op de Nederlander om loon in te leveren, gezien de financiële situatie van de club. 'Of mogelijk dat hij niet ontslagen wordt, maar in een andere functie verder gaat', oppert het Madrileense dagblad om een miljoenenstrop te voorkomen. Volgens La Vanguardia is de aanstaande komst van Georginio Wijnaldum vermoedelijk goed nieuws voor Koeman. 'Al is er over de toekomst van de coach, nog geen definitieve duidelijkheid.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen