Keiharde tegenaanval management Koeman: breuk lijkt onafwendbaar

28 mei 2021, 15:51   Bijgewerkt: 28 mei 2021, 15:57

Een breuk tussen Ronald Koeman en FC Barcelona lijkt dan toch echt aanstaande. Nadat preses Joan Laporta in de media beweerde dat de oefenmeester tijdelijk was opgenomen in het ziekenhuis in Catalonië, heeft het management van de trainer op Twitter flink uitgehaald als tegenaanval. Alle ingrediënten voor een definitieve breuk zijn daarmee bereikt.

Laporta sprak in de media over een angstaanval, maar daarvan bleek niets waar. Koeman had een simpele controle in het ziekenhuis en is momenteel op weg naar Nederland, waardoor hij niet op de berichtgeving van Laporta heeft kunnen reageren. Het moet bijna wel een aanval zijn om de oefenmeester zwart te maken en een aanstaand ontslag (beter) te kunnen verdedigen. Wasserman Netherlands, het managementbureau van Koeman, heeft op Twitter een tegenaanval ingezet en daarbij zich niet bepaald in gehouden.

Daarmee bevestigde het wel de berichten dat Koeman binnen twee weken duidelijkheid krijgt over zijn toekomst – die door deze hele gang van zaken overigens wel een stuk troebeler is geworden. 'Stel je voor: ik wil met je trouwen, maar ik twijfel. Geef me twee weken om een betere partner te vinden. Als dat niet lukt, dan gaan we toch trouwen', schrijft het bureau op Twitter. Dat was de boodschap die Laporta afgelopen week dus definitief heeft gedeeld met Koeman: alleen als er geen geschikte andere coach gevonden wordt, mag hij misschien blijven. 

In een eerdere tweet nam het bureau overigens al afstand van de ongepaste beweringen van Laporta tijdens de persconferentie vrijdagmiddag. Van een angstaanval was dan ook geen sprake. 'We betreuren de manier waarop het in de media is gekomen. Ronald maakt het goed, er is niets om je zorgen over te maken', schreef het bedrijf bij wie Rob Jansen in dienst is.

Lees ook: Uitspraken Laporta kloppen van geen kant: Koeman kerngezond

Door deze ophef ligt er plots een bom onder de toekomst van Koeman bij FC Barcelona. Dat Laporta van de coach af wil, lijkt een eenmansactie binnen de club, waar er nog wél steun is voor de Nederlander. Maar omdat de preses dusdanig machtig is en de aanval ingezet heeft, lijkt een breuk onafwendbaar. Het wachten is op een officiële reactie van Koeman zelf, die dus op weg is naar Nederland om daar bij te komen van zijn eerste seizoen in Camp Nou. Wordt dat ook zijn laatste seizoen?! 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen