International De Ligt maakt U-turn in vaccinatie-uitingen

30 mei 2021, 00:30   Bijgewerkt: 29 mei 2021, 23:39

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 29 mei. 

Tuchel neemt zoete wraak op PSG en pakt CL-zege met Chelsea

Chelsea is er zaterdagavond in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Champions League te winnen. In een spannende finale was het met 0-1 te sterk voor Manchester City. Kai Havertz bezorgde een uitstekend spelend Chelsea uiteindelijk de eindzege. Zo neemt Thomas Tuchel revanche voor de verloren Champions League-finale van vorig jaar met Paris Saint-Germain tegen Bayern München en het ontslag bij de Franse club eind december.

Razendsnel akkoord: Bosz voor twee jaar naar Olympique Lyon

Peter Bosz is zaterdagavond officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Olympique Lyon. De geruchten over zijn komst namen sinds vrijdagavond al met rasse schreden toe, maar beide partijen zijn het al snel eens geworden over een tweejarig contract. Alle handtekeningen staan op papier, waardoor de club de nieuwe coach inmiddels wereldkundig gemaakt heeft en Bosz de eerste Nederlandse coach wordt in de Ligue 1. 

Opvallend: De Ligt gaat zich toch wél laten vaccineren

Matthijs de Ligt was de afgelopen uren een van de meest besproken Oranje-spelers, omdat de verdediger net als onder andere Wout Weghorst geen coronavaccin heeft genomen. De oud-Ajacied is echter géén tegenstander van het laten inenten en komt op Twitter terug op zijn eerdere antwoord. De international gaat wel degelijk een coronavaccin nemen en dat is behoorlijk anders dan zijn eerdere uitingen

België houdt adem in: De Bruyne huilend naar de kant

Voor Kevin De Bruyne is de Champions League-finale zaterdagavond uitgelopen in een totale deceptie. De Belgische middenvelder kwam keihard in botsing met Antonio Rüdiger, waarna hij aangeslagen en met een gigantisch blauw oog naar de kant moest na een uur voetballen. Voor België is het met het oog op het EK te hopen dat de schade enigszins meevalt.

Köln voorkomt in bizar duel volgend hoofdstuk in knipperlichtrelatie

1. FC Köln heeft zaterdagavond degradatie naar de 2. Bundesliga afgewend. Na een nederlaag in het thuisduel tegen Holstein Kiel (0-1) werd in de return binnen een kwartier de stand volledig omgedraaid en uiteindelijk werd er afgefloten bij een 1-5-zege. Daarmee zijn Werder Bremen en Schalke 04 de enige twee ploegen die degraderen uit de hoogste afdeling van Duitsland dit seizoen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen