Goed nieuws: anderhalvemeter wordt losgelaten in amateursport

28 mei 2021, 21:58

Goed nieuws voor het amateurvoetbal: per 5 juni mag er weer op grotendeels 'normale' manier worden getraind. Premier Mark Rutte heeft laten weten dat de sporters boven de achttien jaar vanaf volgende week zaterdag geen anderhalvemeter afstand meer hoeven te houden tijdens het uitoefenen van de sport. Voor het voetbal betekent dat er weer volledig getraind kan worden.

Dat vertelde premier Rutte tijdens de extra ingelaste persconferentie vrijdagavond. De maximale groepsgrootte gaat bovendien naar vijftig personen per locatie, binnen en buiten. De anderhalvemeter wordt losgelaten als dat voor het sporten 'niet anders kan', zo sprak Rutte. Daarbij noemde hij de voorbeelden voetbal en volleybal, waar afstand houden niet mogelijk was om de sport volledig uit te oefenen. 

In groepsverband mochten alle sporters boven de 26 jaar nog niet meedoen aan de groepstraining binnen anderhalvemeter. Waar het overigens voor de sport nog niet nodig is, moet nog wel gewoon afstand worden gehouden tijdens de trainingen, zoals boogschieten of een bootcamptraining. Ook kunnen de douches en kleedkamers weer open rondom de velden, zo zei Rutte.

In de jeugd mogen er zelfs wedstrijden worden gespeeld in competitieverband, al is daarbij geen publiek welkom. Omdat het voetbal zo lang stilgelegen heeft, zijn alle jeugdcompetities afgebroken in de afgelopen maanden. Mogelijk zullen er nog wel oefenwedstrijden worden georganiseerd door verenigingen voor de jeugdteams. Volwassenen mogen nog altijd géén wedstrijden in competitieverband spelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen