Goed en slecht nieuws van premier Rutte voor de voetbalfans

29 mei 2021, 00:30   Bijgewerkt: 28 mei 2021, 23:44

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 28 mei.

Goed nieuws: anderhalvemeter wordt losgelaten in amateursport

Goed nieuws voor het amateurvoetbal: per 5 juni mag er weer op grotendeels 'normale' manier worden getraind. Premier Mark Rutte heeft laten weten dat de sporters boven de achttien jaar vanaf volgende week zaterdag geen anderhalvemeter afstand meer hoeven te houden tijdens het uitoefenen van de sport. Voor het voetbal betekent dat er weer volledig getraind kan worden.

Géén Oranje-pleinen of grote schermen tijdens EK-duels Nederland

Mark Rutte had voor het amateurvoetbal vrijdagavond een hele prettige boodschap omdat er weer onderling gespeeld mag worden binnen de anderhalvemeter, maar voor de Oranje-supporters had hij ook minder goed nieuws. Massaal het elftal van Frank de Boer aanmoedigen in een volle kroeg, op een groot plein of met de staat bij iemand thuis, zit er volgens de demissionair-president niet in.

Gevoelige stap: Willem II haalt Grim op bij buurman RKC Waalwijk

Willem II heeft Fred Grim (55) per direct overgenomen van RKC Waalwijk. De Tilburgers nemen de oefenmeester over van de buurman en hebben hem voor twee seizoenen vastgelegd. Ondanks dat het een gevoelige overstap is tussen beide clubs, laat RKC Waalwijk weten dat de overgang in goed overleg gegaan is en ze de coach de transfer meer dan gunnen. 

Real Madrid heeft beet en strikt Alaba met megacontract

Real Madrid heeft zich vrijdagavond officieel versterkt met David Alaba (28). De verdediger komt transfervrij over van Bayern München in de komende zomer en tekent een contract voor liefst vijf jaar en gaat naar verluidt twaalf miljoen (!) euro per seizoen verdienen in de Spaanse hoofdstad. 

Keiharde tegenaanval management Koeman: breuk lijkt onafwendbaar

Een breuk tussen Ronald Koeman en FC Barcelona lijkt dan toch echt aanstaande. Nadat preses Joan Laporta in de media beweerde dat de oefenmeester tijdelijk was opgenomen in het ziekenhuis in Catalonië, heeft het management van de trainer op Twitter flink uitgehaald als tegenaanval. Alle ingrediënten voor een definitieve breuk zijn daarmee bereikt. 

UEFA wil verandering: oude uitgoal-regel mogelijk weg

De UEFA overweegt zeer serieus om de uitdoelpuntenregel in de Europese competities te schrappen. Het voorstel van het Competitions Committee is door de eerste instanties binnen de voetbalbond al geaccepteerd en als het Uitvoerend Comité van de UEFA ermee instemt, zal het definitief doorgang vinden en wegen doelpunten op vreemde bodem niet langer zwaarder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen