Gisteren gemist: Ajax-titel, Bergwijn, Cillessen en Memphis

3 mei 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 2 mei.

Ajax pakt 35e titel officieel na eenvoudige zege op Emmen

Ajax heeft zich zondagmiddag voor de 35e keer in de clubhistorie gekroond tot landskampioen van Nederland. De ploeg van trainer Erik ten Hag won in de eigen Johan Cruijff ArenA met 4-0 van FC Emmen en is officieel niet meer te achterhalen door achtervolger PSV. In Amsterdam werden de doelpunten verzorgd door Jurriën Timber, Sébastien Haller, Devyne Rensch en Davy Klaassen.

FC Barcelona blijft in leven ondanks penalty pakkende Cillessen

FC Barcelona heeft zondagavond geen steek laten vallen in de Spaanse titelstrijd. Op bezoek bij Valencia ging het na een fout van Marc-André Ter Stegen lang heel moeilijk, maar nadat de rentree makende Jasper Cillessen een penalty stopte van Lionel Messi kwam het alsnog goed voor de ploeg van de geschorste Ronald Koeman (2-3). Een fraaie goal van Carlos Soler maakte het vlak voor tijd nog even spannend.

PSV morst tegen Heerenveen na drie pijlsnelle goals

PSV heeft in de jacht op de tweede plaats in eigen huis twee dure punten verspeeld tegen sc Heerenveen: 2-2. De Eindhovenaren kwamen voor rust op achterstand. In de tweede helft scoorde PSV twee keer binnen één minuut, waarna Heerenveen razendsnel wat terugdeed. Daarna golfde het spel op en neer en kreeg met name de thuisploeg veel kansen. Gescoord werd er, ondanks dat de amusementswaarde met name na rust hoog lag, echter niet meer.

Memphis on fire en stopt de knappe reeks van AS Monaco

Memphis Depay heeft met Olympique Lyon zondagavond een zwaarwegende overwinning geboekt op bezoek bij AS Monaco. De Nederlander maakte eerst hoogstpersoonlijk de gelijkmaker en daarmee een einde aan de reeks zonder tegentreffers van liefst 867 minuten en met een assist zorgde hij ook voor een einde van de winning streak van de thuisploeg, die ondanks de gelijkmaker en een man meer het alsnog weggaven: 2-3.

Klein succesje Bergwijn bij zege Spurs in Bale-schaduw

Steven Bergwijn heeft zichzelf voor het eerst sinds drie maanden weer eens in de statistieken van Tottenham Hotspur geschoten. De invaller gaf twee minuten na zijn invalbeurt een pass op Heung-min Son, die de bal vooral op eigen kracht heerlijk binnenschoot. Al ging de absolute hoofdrol naar Gareth Bale, die daarvoor al een hattrick op zijn naam had geschreven tegen hekkensluiter Sheffield United (4-0).

Onttroond Juventus ontsnapt een gigantische domper

Juventus heeft zondagavond een volgende gigantische tik in de absolute slotfase voorkomen. Nadat Internazionale zonder te spelen de nieuwe landskampioen van Italië werd, stevende de Oude Dame op bezoek bij Udinese (met Bram Nuytinck in de basis en Thomas Ouwejan als diens vervanger in blessuretijd) heel lang af op een nederlaag, totdat Cristiano Ronaldo in de absolute slotfase op stond en twee doelpunten voor zijn rekening nam: 1-2.