Emmen strijdt voor Eredivisie-behoud, wat kunnen NEC en Roda?

20 mei 2021, 07:00   Bijgewerkt: 19 mei 2021, 23:26

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 20 mei.

Wedstrijden

NEC - Roda JC (18.45 uur)

De twee ploegen die voor een verrassing zorgde in de eerste ronde van de play-offs kijken ongetwijfeld uit naar de tweede wedstrijd: NEC maakte héél veel indruk bij Almere City en won ondanks een gemiste strafschop met liefst 0-4 (!) van de hoogvlieger uit de Eerste Divisie. Roda JC deed het met een zege op De Graafschap (2-3) niet veel minder en zal ook naar de finale willen. 

FC Emmen - NAC Breda (21.00 uur)

Het kan verkeren: FC Emmen was dit seizoen al voor velen rechtstreeks gedegradeerd en de laatste weken zouden ze het vege lijf definitief redden zonder play-offs. De realiteit is echter dat ze in de play-offs staan tegen een sterk NAC Breda, dat na de royale zege op FC Volendam (4-1) het goede gevoel én het vertrouwen terug heeft in een goede afloop. En deze halve finale van de play-offs gaat slechts over één wedstrijd.

Anderlecht - Club Brugge (21.00 uur)

Wordt Club Brugge dan toch eindelijk kampioen? Voor het ingaan van de play-offs stonden Noa Lang en consorten bijna twintig punten voor op de concurrentie, maar die werd gehalveerd en de matige vorm van de weken daarvoor doorgezet, tot het afgelopen weekend opeens nog maar twee punten was. Club Brugge won de inhaalwedstrijd wél, waardoor het vandaag de titel bij een overwinning zeker binnen heeft. 

Voetbal op tv

18.45 uur: NEC - Roda JC, ESPN, live verslag van het duel in de play-offs

21.00 uur: FC Emmen - NAC Breda, ESPN, live verslag van het duel in de play-offs

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen