Derksen over vaccineren: "Geen spuit? Dan niet mee naar het EK"

29 mei 2021, 21:46

Johan Derksen vindt dat Frank de Boer de internationals die zich niet laten vaccineren tegen corona níet had moeten oproepen voor het EK in de komende zomer. De voetbalanalist stelt dat dergelijke acties gevaarlijk kunnen zijn en vindt dat anderzijds de KNVB had kunnen ingrijpen als de bondscoach dat niet zelf had willen doen. 

"Het is onverantwoord dat De Boer toestaat dat er zes spelers niet gevaccineerd zijn. Ze zitten met elkaar in de kleedkamers, hangen om elkaars nek als er gescoord wordt", stelt Derksen tegenover Veronica Inside. Daarbij wijst de analist op de onderlinge gevaren van spelers die wél en niet gevaccineerd zijn en toch in één kleedkamer terecht komen tijdens het toernooi.

"Hij werkt met het grote kapitaal van de Europese clubs. Dadelijk moet hij spelers terugsturen vanwege corona. Onbegrijpelijk dat De Boer zo naïef is", vervolgt Derksen, die stelt dat ook de voetbalbond had kunnen ingrijpen. "Het gekke is ook dat de KNVB als werkgever, tegenover de eigenlijke werkgevers, de clubs, het zo ver laat komen. De KNVB had moeten ingrijpen: geen spuit? Dan niet meer naar het EK." Matthijs de Ligt kwam eerder vandaag terug op zijn beslissing om géén vaccin te nemen

Lees ook: Kritiek op 'vaccinweigeraars' van Nederlands elftal

Voetbalanalist Derksen werd ook gevraagd naar zijn verwachtingen van het Nederlands elftal in de komende zomer. "We gaan het EK niet winnen, maximaal de halve finale", verwacht hij. "Als Oranje een beetje leuk voetbalt, krijg je in Nederland een gezellig sfeertje. Het is het enige moment in het jaar, dat iedereen met elkaar de polonaise loopt in Nederland."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen