Blamage PSG na titel Lille, promotie NEC en ontsnapping Juve

24 mei 2021, 00:30   Bijgewerkt: 23 mei 2021, 23:48

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 23 mei.

Botman maakt met Lille OSC sprookje compleet: géén titel PSG

Het kampioenssprookje van Sven Botman met Lille OSC heeft zondagavond een prachtige afloop gekregen: de door Ajax uit de Europa League geknikkerde ploeg rekende af met Angers SCO (1-2) en wist daardoor dat het de hegemonie van een eveneens winnend Paris Saint-Germain (0-2) doorbrak: na drie seizoenen was er weer eens een andere landskampioen.

Okita schiet NEC in slotfase met prachtgoal naar Eredivisie

NEC is zondagavond na vier jaar afwezigheid gepromoveerd naar de Eredivisie. De ploeg van Rogier Meijer was in het Rat Verlegh Stadion te sterk voor NAC Breda, door een goal van Jonathan Okita in de slotminuten van het duel: 1-2. De Nijmegenaren eindigden als zevende in de Eerste Divisie, maar mogen zich door het uitschakelen van Almere City, Roda JC en NAC Breda met trots Eredivisionist noemen. NAC mag zich opmaken voor nog een jaar Keuken Kampioen Divisie.

Ultieme ontsnapping Juventus: alsnog CL-voetbal

Juventus is zondagavond door het hoog van een klein uitgevallen naald gekropen in de Champions League-strijd. De ploeg van Matthijs de Ligt - die halverwege geblesseerd in de kleedkamers achterbleef - won op de slotdag in Italië zelf van Bologna, maar was afhankelijk van AC Milan én Napoli. De ploeg van Stefano Pioli won wel, maar Napoli kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel (1-1), waardoor de Oude Dame alsnog Champions League-voetbal heeft.

Wijnaldum verwart Liverpool-fans met mysterieuze brief

Georginio Wijnaldum heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor Liverpool gespeeld. Daar leek het althans sterk op toen hij onder luid applaus naar de kant werd gehaald en na de wedstrijd een erehaag kreeg van zijn medespelers. Na afloop deelde de middenvelder een brief via social media waarin hij afscheid leek te nemen van de supporters, al riep deze brief vooral vragen op.

Zorgen om De Ligt: wissel in de rust na enkelblessure

Zorgen voor Frank de Boer en het Nederlands elftal. Matthijs de Ligt is zondagavond halverwege achtergebleven in de kleedkamers bij Juventus op bezoek bij Bologna. De Nederlandse centrale verdediger kreeg het in de eerste helft zwaar te verduren en incasseerde een paar gigantische tikken op zijn enkel. Zeer vermoedelijk daardoor werd hij halverwege gewisseld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen