'Vernoem de topscorerstitel van de Eredivisie naar Van der Kuijlen'

26 april 2021, 10:02

PSV nam afgelopen weekend op indrukwekkende wijze afscheid van Willy van der Kuijlen. Ook op alle andere velden in Nederland werd er uiteindelijk met een minuut stilte afscheid genomen van nog altijd de topscorer van de Eredivisie (311 goals). Toch zou er nóg een laatste eerbetoon moeten komen: vernoem de topscorerstitel naar Skiete Willy.

Dat is een oproep die het Eindhovens Dagblad doet. 'Zijn nalatenschap aan de Eredivisie komt het beste tot zijn recht via een bokaal met zijn naam voor de topscorer van elk seizoen', schrijft het regionale dagblad over de voormalig spits, die dertien keer PSV's topscorer werd en driemaal in de Eredivisie de meeste goals maakte in één seizoen.

Volgens het ED zou het vernoemen van de topscorerstitel dan ook logisch zijn. 'Analoog aan de Trofeo Pichichi in Spanje, naar de bijnaam van topschutter Rafael Aranzadi', stelt de krant. 'Het doet recht aan de verdiensten van 'mister PSV' voor de Eredivisie, waarin hij als goalgetter op eenzame hoogte staat en alleen Ruud Geels nog een beetje in zijn buurt weet.' Geels maakte 265 doelpunten in de Nederlandse competitie.

Lees ookMakaay over Van der Kuijlen: "Dat zou een mooi eerbetoon zijn"

'De kopsterke Geels gaf enkele jaren geleden nog aan dat Willy van der Kuijlen wat hem betreft de beste doelpuntenmaker ooit was, nadat hij in een tijdschrift verkeerd was geciteerd en juist het tegendeel leek te hebben gezegd.' De kans dat iemand ooit nog over dit aantal heen gaat, lijkt bijzonder klein, te meer omdat de huidige voetbalwereld verandert en spelers niet zo lang meer in Nederland spelen. Klaas-Jan Huntelaar, hij maakte 154 goals en staat daarmee op de twaalfde plaats, is de hoogstgeklasseerde nog actieve voetballer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen